Studentenkorting zorgverzekering

Kom jij in aanmerking voor korting op je zorgverzekering? Misschien ben je lid van een bepaalde vereniging of studeer je aan een instelling die je recht op collectiviteitskorting geeft? Of kom je via je zorgverzekering in aanmerking voor korting op de sportschool, je bril of lenzen of een dagje uit? Op die manier kan je extra besparen op je maandelijkse kosten. In dit artikel wordt inzichtelijk gemaakt of je via een bepaalde korting extra kan besparen op je (premie)kosten.

]

Collectiviteitskorting

Wat houdt collectieve korting op je zorgverzekering precies in? Een collectiviteit is een grote groep mensen die op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn, bijvoorbeeld studenten bij een bepaalde universiteit of leden van een sportvereniging. Doordat je de zorgverzekering via een collectief afsluit bij een zorgverzekeraar kan deze korting geven, omdat de verzekeraar op die manier veel nieuwe klanten verwerft.

Hoeveel korting kan je gemiddeld krijgen?

De collectiviteitskorting die zorgverzekeraars geven is 5%. Je krijgt deze korting alleen op je aanvullende verzekering, vanaf 2023 mag er geen collectiviteitskorting meer worden gegeven op je basisverzekering. Het is mogelijk korting te krijgen via onder meer vergelijkingssites, patiëntenverenigingen voor chronisch zieken, werkgevers, hogescholen of universiteiten of andere open collectieven.

Andere kortingen op je zorgverzekering

Verzekeraars geven naast collectiviteitskorting ook op andere manieren korting op de zorgverzekering. Zo krijg je als student bij Zorg & Zekerheid bijvoorbeeld studentenkorting en kan je speciale jongerenpakketten afsluiten bij bijvoorbeeld Anderzorg of Menzis. Ten slotte bieden enkele verzekeraars stapelkorting, indien je meerdere producten afneemt krijg je extra korting op je zorgverzekering.

Lees meer op onze pagina over collectieve kortingen

Andersoortige kortingen

Naast collectiviteitskorting op je aanvullende zorgverzekering kan je via je zorgverzekering ook een veelheid aan andere kortingen krijgen. Denk aan fitnesskorting, korting op een dagje uit of op je bril of lenzen.

Fitnesskorting

Een groot aantal zorgverzekeraars bieden korting aan op je sportschoolabonnement. Een sportende klant leeft immers gezonder. Bij onder meer Zilveren Kruis (via de collectieve zorgverzekering) en VGZ (zes maanden voordelig sporten) krijg je een aantal procent korting op je sportschoolabonnement.

Dagje uit

Een groot aantal verzekeraars geven je korting op een dagje uit. Zo kan je met VGZ met korting naar Ouwehands Dierenpark. Bij Menzis krijg je tot €60,- korting op Landal Greenparks en bij CZ korting op een vakantie bij Roompot. Bij onder meer OHRA, Univé en CZ kom je vaak in aanmerking voor korting op een dagje naar de sauna.

Brillen en lenzen

Via je zorgverzekeraar kan je in een aantal gevallen ook korting krijgen op je bril of lenzen. Zo krijg je bij FBTO korting op aankopen bij Specsavers.

Cadeau-acties

Veel zorgverzekeraars proberen ook klanten aan te trekken door cadeaus uit te delen. Bepaalde verzekeraars boden cadeaubonnen aan.

Studenten kortingen

Veel verzekeraars bieden bepaalde kortingen aan die met name gericht zijn op studenten. Zo kan je bij CZdirect in het aanvullend pakket gratis 50 condooms per jaar krijgen. Bij VGZ Jong krijg je een gratis SOA test.

Korting bij de Hema

Heb je besloten om bij de Hema een zorgverzekering af te sluiten? Dan krijg je het eerste verzekeringsjaar 10% korting op het grootste gedeelte van het assortiment van Hema. De zorgpas die je ontvangt fungeert meteen als je kortingspas.

Opvallende kortingsacties

Sommige verzekeraars bieden opvallende kortingen aan om extra klanten te verwerven. Zo heeft De Friesland in 2014 studenten proberen te lokken met een gratis schoonmaakster die je kamer eenmalig voor maximaal 3 uur komt opfrissen.

Ook Menzis had een opvallende kortingsactie. Bij het afsluiten van een zorgverzekering kreeg je gratis een voetbalshirt van FC Groningen, PSV, FC Twente of Vitesse. Bij Anderzorg maakte je vorig jaar ten slotte kans op één van de 50 bitcoins die zij uitdeelden aan haar klanten.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorginstituutnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.