All risk verzekering (volledig casco)

Een tweede aanvullende verzekering op de WA-verzekering van de auto is de all-risk verzekering (volledig casco). De naam geeft misschien al een beetje aan wat deze aanvullende autoverzekering inhoudt. Alles over de voorwaarden en dekkingen van de all-risk verzekering lees je hier.

Definitie

Een aanvullende verzekering naast de WA-verzekering is de all-risk verzekering. Deze wordt ook wel de WA casco of de volledig casco genoemd. Het gaat om de meest uitgebreide dekking die je kunt afsluiten naast de WA-dekking. Als je auto niet ouder is dan 4 jaar dan doe je er goed aan om de all-risk verzekering als aanvullende autoverzekering af te sluiten. Of wanneer je een auto hebt die je nog niet helemaal afbetaald hebt. Mocht je de auto anders total loss rijden, dan zit je niet alleen zonder auto maar moet je ook nog een lening aflossen.

Dekking

De schade die je aan anderen toebrengt en de schade aan je eigen auto worden vergoed door de all-risk verzekering. Anders dan bij het beperkt casco wordt ook de schade vergoed aan je eigen auto welke je zelf hebt veroorzaakt. Schade als gevolg van de volgende gebeurtenissen zijn gedekt met deze verzekering:

 • Diefstal van je auto
 • Slippen met je auto
 • Een gebroken ruit
 • Botsing met loslopende dieren
 • Natuurgeweld, zoals storm, overstromingen en hagel
 • Een botsing met je auto
 • Een aanrijding met je auto
 • Auto inbraak
 • Brandschade
 • Schade aan je auto door vandalisme
 • Slippen met je auto

Premie

De premies van autoverzekeringen zijn op verschillende dingen gebaseerd. Vraag jezelf bij het afsluiten vooral af welke dekking aan je eisen voldoet. Wil je bijvoorbeeld alleen materiële schade verzekeren of ook schade aan derden? De factoren die de meeste invloed hebben op je premie zijn je locatie en je auto.

Stad of platteland

Als je in de stad woont betaal je meer premie voor je autoverzekering dan wanneer je op het platteland woont. Het verschil in bedrag tussen stad en platteland kan soms oplopen tot 44%. Gemiddeld betaalt iemand uit één van de vier steden 24% meer aan premie voor een allriskverzekering dan iemand uit een andere stad of regio in Nederland.

Postcode

De meeste verstrekkers van autoverzekeringen kijken niet meer naar de regio waar iemand woont, maar naar de postcode. Er wordt hierbij gebruikt gemaakt van schadestatistieken. Je betaalt een hogere premie in gebieden waar het claimen van schades hoger ligt. Het maakt niet uit of je woont in een achterstandswijk of in een dure wijk. Ook in buurten waar veel dure auto’s worden gereden kan de premie hoog uitvallen. Hier worden misschien veel auto’s gestolen.

Autokenmerken

De premie van de WA-verzekering is bij veel verzekeraars afhankelijk van hoeveel de auto weegt. Er kan daarbij worden uitgegaan van de echte catalogusprijs of de meeste recente nieuwprijs. Ook zijn er verzekeraars die een merkentarief gebruiken. Voor de all-riskverzekering gaan bijna alle verzekeraars uit van de aanvankelijke catalogusprijs. Ook acceleratievermogen, cilinderinhoud en de leeftijd van je auto kunnen van invloed zijn.

Aantal kilometers

Er zijn drie basistarieven die verzekeraars gebruiken: een tarief voor auto’s die minder dan 12.000 km hebben gereden, een tarief voor auto’s die minimaal 20.000 km gereden en een tarief voor auto’s die tussen deze kilometerstanden in zitten.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.