Vergelijken en overstappen

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering waarbij je verzekerd bent voor schade die je per ongeluk veroorzaakt aan (de spullen van) iemand anders. Ook al loop je niet in zeven sloten tegelijk, een ongeluk is zo gebeurd en dan kan je maar beter goed verzekerd zijn. Op deze pagina lees je hoe je het best een aansprakelijkheidsverzekering kan kiezen, kan overstappen naar een andere verzekeraar, hoe het afsluiten in zijn werk gaat en leggen we je ook uit hoe je de ‘oude’ verzekering kan opzeggen.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Welke aansprakelijkheidsverzekering het best bij jouw persoonlijke situatie past hangt af van jouw wensen. Het is dus erg verstandig om een vergelijkend onderzoek tussen.

alle aansprakelijkheidsverzekeringen te doen. Zaken als het verzekerd bedrag en de hoogte van het eigen risico hebben invloed op de hoogte van de premie van een aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook situaties als samenwonen en thuis blijven wonen hebben hier invloed op. Check dit dus allemaal en zet je wensen op een rijtje. Zo betaal je nooit teveel en ben je goed verzekerd. Lees hier meer over het vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Dekking, het verzekerd bedrag en de eigen bijdrage zijn begrippen die allemaal invloed hebben op de hoogte van de premie van jouw aansprakelijkheidsverzekering. Voordat je definitief een beslissing neemt, is het verstandig al deze zaken af te wegen. Afsluiten kan gemakkelijk online of bijvoorbeeld telefonisch, het is net wat je prettig vindt. Als je al een verzekering hebt zegt de nieuwe verzekeraar de vorige aansprakelijkheidsverzekering automatisch voor jou op. Lees hier meer over afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering opzeggen

Misschien sta jij op het punt om jouw aansprakelijkheidsverzekering op te zeggen. Je bent bijvoorbeeld niet tevreden over de dienstverlening of je gaat samenwonen met je partner en laat jezelf bijschrijven in zijn of haar polis. Wat jouw reden ook is, we leggen je graag uit hoe je snel en efficiënt telefonisch of digitaal kunt opzeggen. Houd er rekening mee dat je vaak aan een opzegtermijn verbonden zit als er geen sprake is een uitzonderlijke situatie, zoals overlijden of gewijzigde polisvoorwaarden.

Lees hier meer over opzeggen.

Aansprakelijkheidsverzekering overstappen

Wil je graag overstappen naar een andere verzekeraar omdat je hebt gezien dat je betere polisvoorwaarden of bijvoorbeeld fikse korting kunt krijgen? Of omdat je bij die verzekeraar al meerdere verzekeringen hebt lopen en je het prettig vindt om alle verzekeringen onder één ‘dak’ te hebben. Dan kan je, in bijna alle gevallen, overstappen na een contracttermijn van één jaar. Als je definitief gaat overstappen is het verstandig om eerst een aanvraag te doen bij de nieuwe verzekeraar en pas bij het ontvangen van de definitieve overeenkomst jouw

‘oude’ verzekering op te zeggen. De nieuwe verzekeraar regelt automatisch voor jou de opzegging bij de ‘oude’ verzekeraar.

Lees hier meer over overstappen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.