Zorgtoeslag berekenen

Wil je weten op hoeveel zorgtoeslag jij recht hebt? Vul hieronder de vragenlijst in om snel en eenvoudig je zorgtoeslag te berekenen.

Wat is zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is een financiële bijdrage van de overheid aan mensen met een laag inkomen om de zorgkosten te helpen betalen. Deze mensen ontvangen maandelijks een bedrag dat bedoeld is om te helpen bij de betaling van de zorgverzekering. Op deze manier wil de Nederlandse overheid ervoor zorgen dat goede zorg betaalbaar is voor iedereen.

Zorgtoeslag, waar heb ik recht op?

Op hoeveel zorgtoeslag je recht hebt hangt af van verschillende factoren. Woon je samen? Heb je veel geld op je spaarrekening? Dan ontvang je een ander bedrag dan iemand die alleen woont en nauwelijks een financiële buffer heeft. Om het je eenvoudig te maken hebben wij bovenstaande tool ontwikkeld zodat je eenvoudig en snel je zorgtoeslag uit kunt rekenen.

Wil je meer weten over de zorgtoeslag? Bijvoorbeeld wanneer de zorgtoeslag gestort wordt en wanneer je je aanvraag stop moeten zetten? Kijk dan op onze pagina waar je alles leest over de zorgtoeslag.

Hoe vraag ik zorgtoeslag aan?

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet kun je zorgtoeslag aanvragen. Je kunt de zorgtoeslag aanvragen via de website van de Belastingdienst. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Als je zorgtoeslag aanvraagt, moet je ook gegevens opgeven over je inkomen en verzekering. De Belastingdienst berekent vervolgens hoeveel zorgtoeslag je maximaal kunt krijgen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorginstituutnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.