Soorten inboedelverzekeringen

Op het moment dat je op kamers gaat, in een eigen huisje gaat wonen of een appartement gaat betrekken komt een inboedelverzekering in beeld. Een inboedelverzekering verzekert kort gezegd je ‘loszittende’ eigendommen tegen verschillende vormen van schade, zoals brand- of waterschade of diefstal. Waarom is een alles-in-1 pakket handig? Hoe kun je je inboedel het best verzekeren tegen diefstal? En hoe kun je jouw waardevolle smartphone verzekeren? De antwoorden op deze en andere vragen vind je op deze pagina.

Alles in één pakket

Overweeg je verschillende (woon)verzekeringen tegelijkertijd af te sluiten? Dan kan een alles in één pakket uitkomst bieden, een combinatie van bijvoorbeeld een inboedel-, aansprakelijkheids- en opstalverzekering. Deze pakketten kunnen eventueel nog verder uitgebreid worden. Bij de schadeafhandeling zorgt de bundeling van verzekering voor meer eenvoud en gemak en het levert je extra pakketkorting op wat kan oplopen tot zo’n 10%.

Let ook op een aantal aandachtspunten, zorg er bijvoorbeeld voor dat alle verzekeringen aanwezig in het pakket de gewenste dekking hebben. Het kan derhalve, afhankelijk van je persoonlijke situatie, soms interessanter zijn je verzekeringen los van elkaar af sluiten.

Lees meer over het alles-in-één pakket.

Inboedelverzekering diefstal

Een inboedelverzekering biedt dekking voor schade aan je huisraad in de vorm van onder meer brand, waterschade en diefstal. In hoeverre diefstal voor vergoeding in aanmerking komt is afhankelijk van de omstandigheden waaronder de diefstal heeft plaatsgevonden en de dekking van je inboedelverzekering. Waar dien je allemaal op te letten bij de dekking van diefstal bij het afsluiten van je inboedelverzekering?

Meer informatie over de inboedelverzekering diefstal.

Inboedelverzekering huisgenoten

Als student woon je in veel gevallen, niet alleen om kosten te besparen maar ook voor de gezelligheid, samen met huisgenoten. Hoe kan de inboedel met verschillende huisgenoten onder één dak het beste worden verzekerd? En zijn gemeenschappelijke ruimten dan ook meeverzekerd? In dit artikel lees je een aantal handige tips en belangrijke aandachtspunten.

Meer informatie over de inboedelverzekering huisgenoten.

Inboedelverzekering smartphone

Hoogstwaarschijnlijk houd je jouw smartphone altijd dicht in de buurt. De kans dat er iets mee gebeurt is dan ook groot. Voor je het weet stoot je de telefoon van de tafel of ligt er een flinke plas frisdrank overheen. Als je een inboedelverzekering afgesloten hebt, dan zul je misschien een vergoeding verwachten wanneer je binnenshuis schade oploopt. Dit is echter vaak niet het geval. Er zijn meerdere manieren waarop een smartphone wel verzekerd kan worden, zoals met een allrisk inboedelverzekering of een aanvullende elektronicapolis.

inboedelverzekering smartphone.

Inboedelverzekering studentenkamer

Op het moment dat je op kamers gaat, is het belangrijk je (waardevolle) spullen op je kamer goed te verzekeren. Op kamers woon je immers vaak samen met andere studenten, is er veel in- en uitloop en liggen ongelukjes in het huis sneller op de loer. Veel verzekeraars bieden voor studenten speciale inboedelverzekeringen voor het op kamers wonen. Deze verzekeringen zijn qua dekking en premie afgestemd op jouw leefsituatie als student!

Meer informatie over de inboedelverzekering studentenkamer.

Inboedelverzekering studentondernemers

Naast je studie kan het zijn dat je als studentondernemer actief bent. Indien je een eigen kantoorruimte (aan huis) hebt is het van belang hier je inboedelverzekering op aan te laten sluiten. Ook kan het zijn dat je andere bijzondere inboedelverzekeringen nodig hebt.

Meer informatie over de inboedelverzekering studentondernemers.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.