Inboedelverzekeraar OHRA

OHRA logo

Met ruim 800.000 verzekerden behoort OHRA, onderdeel van de Nationale Nederlanden Groep, tot Nederlands grootste totaalverzekeraars. Bij OHRA kan je naast een zorg-, reis- en autoverzekeringen ook terecht voor een inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering verzeker je het interieur van je huis. Het gaat om alle roerende, dus niet vastzittende, zaken die tot de huisraad behoren.

Direct naar OHRA

Wat dekt de inboedelverzekering van OHRA?

Indien je een inboedelverzekering afsluit bij OHRA, verzeker je de huisraad tegen onder andere brand- en waterschade en diefstal. Het gaat om zaken die niet vastzitten aan je huis, zoals:

 • Huisraad, zoals je meubilair;
 • Audiovisuele apparaten, zoals je tv of laptop;
 • Foto- of videocamera;
 • Muziekinstrumenten;
 • Huisdieren;
 • Bijzondere verzamelingen, zoals postzegels.

Ook zaken rondom je huis, bijvoorbeeld in een schuurtje, vallen onder de dekking. Wat er precies onder de dekking valt is te uitgebreid om compleet in dit artikel de revue te laten passeren. Kijk voor een volledig dekkingsoverzicht in de polisvoorwaarden van de OHRA inboedelverzekering.

Wat kost de OHRA inboedelverzekering?

Wat de inboedelverzekering kost, is onder meer afhankelijk van het type woning, de bouwaard, dakbedekking en inbraakpreventiemaatregelen. In dit voorbeeld gaan we uit van een student die een willekeurige kamer huurt in een studentenflat. Indien je niet huurt, maar bijvoorbeeld via je ouders in een koophuis woont, kan het ook nodig zijn een opstalverzekering af te sluiten. Dit kan ook via OHRA.

Verzekering

Premie

OHRA Inboedelverzekering

Vanaf €8,80 per maand

Module buiten het huis

Vanaf €8,07 extra per maand

Naar OHRA

De OHRA Inboedelverzekering is de basisverzekering, deze kan je opwaarderen naar een Allrisk variant en je kan er bovendien voor kiezen een module buiten het huis af te sluiten. Kies je niet voor al deze onderdelen, dan kan je al vanaf €8,80 per maand een inboedelverzekering afsluiten.

Wat krijg je precies vergoed?

OHRA vergoedt in de meeste gevallen de nieuwwaarde van de (onherstelbaar) beschadigde of gestolen inboedel. Er wordt dan gekeken naar wat de beschadigde spullen nieuw in de winkel kosten. Dit bedrag krijg je dan uitgekeerd. Voor sommige spullen vergoed OHRA echter de dagwaarde, het gaat onder meer om:

 • Spullen die, op het moment dat ze beschadigd raken, nog maar 40% van de nieuwwaarde waard zijn
 • Spullen die je gehuurd hebt

Voor antieke goederen en kunstobjecten wordt uitgegaan van de zeldzaamheidswaarde.

Verzekerde bedragen

Welke zaken?

Verzekerd bedrag

Bedrag verhoogbaar?

Huisraad

Onbeperkt*

Audiovisuele apparaten en computer

€15.000,-

Ja

Sieraden

€6000,-

Ja

Instrumenten en foto- en videoapparatuur

€15.000,-

Ja

Naar OHRA

*Wat betreft huisraad krijg je bij OHRA waardegarantie. Dat betekent dat je voor deze spullen niet onderverzekerd kan raken.

Verhogen verzekerd bedrag

Indien je het verzekerde bedrag voor bepaalde zaken wil verhogen, is dat onbeperkt mogelijk. Heb je bijvoorbeeld veel kostbare instrumenten en wil je tegen een bedrag van bijvoorbeeld €17.000,- verzekeren? Dat is geen probleem, je betaalt naar verhouding dan een wat hogere premie.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn ook zaken die uitdrukkelijk worden uitgezonderd van vergoeding binnen de inboedelverzekering van OHRA. Het gaat onder meer om:

 • Je hebt je woning slecht onderhouden;
 • Beschadigde spullen als gevolg van neerslag door open ramen of deuren;
 • Opzettelijk veroorzaakte schade aan of verlies van je inboedel;
 • Bouw- en constructiefouten;

All Risk inboedelverzekering

Een allrisk inboedelverzekering biedt dekking tegen schade die je zelf in huis hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld doordat je tijdens het stofzuigen je eigen dure vaas omstoot of tijdens het gamen per ongeluk de Wii-controller tegen het tv-scherm aangooit. Al deze ‘kleine’ ongelukjes vallen niet onder de standaard inboedelverzekering, de OHRA allrisk inboedelverzekering kan dan uitkomst bieden.

Module buiten het huis

Bij OHRA bestaat de mogelijkheid om ook spullen die onderdeel uitmaken van je inboedel, maar die je vaak mee op pad neemt, te verzekeren tegen diefstal en schade. Je kan daarvoor de module buiten het huis afsluiten. Deze module kan je overigens alleen in combinatie met de standaard OHRA inboedelverzekering afsluiten. Wat wordt er precies verzekerd?

Welke spullen?

Maximumbedrag vergoeding?

Alle overige zaken

€5000,-

Alle geluids-, film-, foto-, en draagbare computerapparatuur zoals laptops

€1250,-

Hobby- en sportuitrusting

€1250,-

Diefstal uit een motorvoertuig

€500,-

Opvouwbare en opblaasbare boten, surf- en zeilplanken

€350,-

Mobiele telefoons, dvd’s en cd’s, spelcomputers, radiografisch bestuurbare objecten, verrekijkers, navigatiesystemen

€350,-

Muziekinstrumenten

€350,-

Invalide- en kinderwagens en medische apparatuur

€350,-

Horloges, sieraden, brillen en lenzen, gehoorapparatuur en kunstgebitjes

€350,-

Naar OHRA

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.