InShared Scooterverzekering

Centraal Beheer Inshared

InShared is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die in 2009 is opgericht. InShared is een dochterbedrijf van Achmea Schadeverzekeringen en is een volledig online verzekeraar. Met de slogan “InShared, we all benefit” onderscheidt de verzekeringsmaatschappij van andere verzekeraars. InShared keert namelijk een jaarbeloning uit aan haar klanten wanneer er minder schade wordt geclaimd dan dat klanten hebben gemaakt. Als verzekeraar biedt InShared verschillende soorten verzekeringen aan. Van woonverzekeringen en reisverzekeringen tot verzekeringen voor verschillende soorten voertuigen, InShared heeft een passende verzekering. Op deze pagina vind je meer informatie over de scooterverzekering van InShared.

Direct naar Inshared

Brommerverzekering van InShared

Scooters zijn in veel steden een populair vervoersmiddel.Toch zijn scooters ook erg kwetsbaar als het gaat om diefstal en ongelukken. Wanneer je besluit een scooter te kopen, ben je verplicht hier een verzekering voor af te sluiten. De scooterverzekering van InShared is ontworpen om scootereigenaren te beschermen tegen de financiële gevolgen van ongelukken, diefstal en andere risico’s die komen kijken bij het hebben van een scooter. Hoewel je alleen wettelijk verplicht bent een WA-verzekering af te sluiten, kun je ervoor kiezen een uitgebreidere verzekering af te sluiten die meer dekking biedt. Bij InShared kun je uit 3 verschillende verzekeringen kiezen, afhankelijk van welke dekking het best bij jouw behoefte past. InShared biedt een WA-verzekering, Beperkt Cascoverzekering en een All Riskverzekering aan.

WA-verzekering

De Wettelijke Aanpsprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) is verplicht af te sluiten wanneer je in het bezit bent van een scooter. Dit is de minst uitgebreide en voordeligste scooterverzekering die InShared aanbiedt. Met de WA-verzekering van InShared ben je verzekerd voor de schade die je met je scooter veroorzaakt aan anderen of aan hun spullen. Met deze verzekering ben je bij letselschade verzekerd tot een maximum van € 6.100.000. In het geval van schade aan spullen is het maximaal verzekerde bedrag € 2.500.000. Daarnaast is, in tegenstelling tot veel andere verzekeraars, ook rechtsbijstand onderdeel van de WA-verzekering van InShared. In het geval van een conflict na een ongeval betaalt InShared de kosten van een rechtszaak en de kosten van juridische hulp.

Beperkt Casco

De beperkt cascoverzekering van InShared is een scooterverzekering met een uitgebreidere dekking. Met de beperkt cascoverzekering ben je verzekerd voor alles wat onder de WA-verzekering valt en voor bepaalde gebeurtenissen waardoor er schade aan de scooter zelf ontstaat. De dekking van de beperkt cascoverzekering omvat het volgende:

 • Schade die je met je scooter veroorzaakt aan anderen tot een maximum van € 6.100.000.
 • Schade die je met je scooter veroorzaakt aan de spullen van anderen tot maximaal € 2.500.000.
 • Rechtsbijstand bij een conflict dat is ontstaan na een ongeval.
 • Diefstal of total loss, afhankelijk van hoe oud de scooter is, ontvang je de nieuwwaarde of de dagwaarde.
 • Schade door brand, ontploffing of kortsluiting.
 • Schade door natuur, zoals storm, hagel of bliksem.
 • Schade door diefstal of een poging tot diefstal.
 • Vergoeding voor vervangend vervoer bij schade.
 • Schade aan de accessoires tot maximaal € 350,-.
 • Schade aan de helm tot maximaal € 200,-.

All risk

De meest uitgebreide scooterverzekering die je bij InShared kunt afsluiten is de All riskverzekering. Met deze verzekering ben je niet alleen verzekerd voor alles wat onder de WA-verzekering valt, maar ook voor bijna alle gebeurtenissen waardoor er schade aan de scooter kan ontstaan. De all riskverzekering dekt het volgende:

 • Schade die je met je scooter veroorzaakt aan anderen tot een maximum van € 6.100.000.
 • Schade die je met je scooter veroorzaakt aan de spullen van anderen tot maximaal € 2.500.000.
 • Rechtsbijstand bij een conflict dat is ontstaan na een ongeval.
 • Diefstal of total loss, afhankelijk van hoe oud de scooter is, ontvang je de nieuwwaarde of de dagwaarde.
 • Schade door brand, ontploffing of kortsluiting.
 • Schade door natuur, zoals storm, hagel of bliksem.
 • Schade door diefstal of een poging tot diefstal.
 • Vergoeding voor vervangend vervoer bij schade.
 • Schade aan de accessoires tot maximaal € 350,-.
 • Schade aan de helm tot maximaal € 200,-.
 • Schade door een ongeluk, ook als dit je eigen schuld was.
 • Schade door vandalisme.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekeringsmaatschappij de overige kosten dekt. Bij de WA-verzekering is er geen sprake van een standaard eigen risico. Bij de beperkt casco- en de all riskverzekering geldt er wel een eigen risico in het geval van schade aan de scooter. Voor schade aan de scooter is er een standaard eigen risico van € 200,- per gebeurtenis.

Eigen risico bij een andere bestuurder

In sommige situaties geldt er een ander eigen risico. In de volgende gevallen betaal je een eigen risico van € 400,-:

 • Er rijdt iemand anders op de scooter dan de regelmatige bestuurder en deze persoon is jonger dan 25 jaar en jonger dan de regelmatige bestuurder.
 • De scooter is gestolen of vermist en deze was niet op slot gezet met een ART 3 gecertificeerd slot.

Aanvullende dekkingen

Bij InShared kun je ervoor kiezen om je scooterverzekering uit te breiden. InShared biedt 3 aanvullende dekkingen aan.

Rechtshulp ongeval en verkeer

Met de aanvullende dekking rechtshulp ongeval en verkeer ben je verzekerd voor juridische hulp bij een ongeval. Bijvoorbeeld wanneer je betrokken bent geweest bij een ongeluk en je wilt dat de schade door de andere partij wordt betaald. Deze aanvullende verzekering dekt ook de ongevallen in het verkeer waarbij je niet op de scooter zit, bijvoorbeeld als je te voet bent.

Ongeval en blijvend letsel

De ongeval en blijvend letseldekking zorgt ervoor dat je een vast bedrag uitgekeerd krijgt op het moment dat je blijvend invalide raakt door een ongeval. Daarnaast ontvang je een vergoeding wanneer er door een ongeval medische of tandheelkundige hulp nodig is. Dit geldt voor ongevallen in het verkeer, maar ook daarbuiten.

Ongeval en overlijden

Met de ongeval en overlijdendekking ben je verzekerd voor overlijden na een ongeval. Nabestaanden ontvangen bij overlijden een vastgesteld bedrag. Dit geldt voor ongevallen in het verkeer, maar ook daarbuiten.

Voordelen InShared scooterverzekering

De scooterverzekering van InShared verschilt op een aantal vlakken van andere scooterverzekeringen. Enkele voordelen van de verzekering van InShared zijn:

 • De verzekering kan ook voor elektrische scooters worden afgesloten.
 • Er geldt een jaarbeloning. Wanneer er aan het eind van het jaar geld overblijft van het bedrag dat voor schade gereserveerd was, wordt dit geld als jaarbeloning weer teruggegeven aan klanten van InShared.
 • In de scooterverzekeringen is standaard rechtsbijstand opgenomen. Het gaat daarbij om juridische hulp bij een conflict dat is ontstaan na een ongeval.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.rdw.nl
 • www.inshared.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.