Geld besparen als je gaat samenwonen

Gefeliciteerd, je gaat samenwonen met je partner! Als de beslissing gemaakt is komen er veel keuzes op je pad. Waar gaan jullie wonen? Trek jij bij je partner in, je partner bij jou of zoeken jullie samen iets nieuws? Doorstaan jullie samen een dagje shoppen in de Ikea? En heel belangrijk, kun je geld besparen als je samen gaat wonen?

Zo zijn er voor de hand liggende manieren om te besparen: de stookkosten gaan omlaag, schoonmaakkosten worden door twee gedeeld en jullie hebben genoeg aan één internetabonnement. Maar wist je dat ook op verzekeringen flink bespaard kan worden als jullie samen gaan wonen? Hoe dat precies gedaan wordt en op welke verzekeringen dat kan, wordt in dit artikel uitgelegd.

De inboedelverzekering

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende verzekering wanneer je denkt aan geld besparen bij samenwonen. Wanneer jullie allebei een inboedelverzekering hebben om eigendommen financieel te beschermen tegen diefstal en schade valt er gemakkelijk geld te besparen. Als jullie samen gaan wonen, worden ook jullie persoonlijke eigendommen ondergebracht in hetzelfde huis. Hierdoor heb je nog maar één inboedelverzekering nodig.

Let wel op, de waarde van jullie gezamenlijke eigendommen is waarschijnlijk hoger dan toen je nog alleen woonde. Bereken de nieuwe waarde van jullie gezamenlijke eigendommen met de inboedelwaardemeter en geef deze door aan de verzekeraar. Zo voorkom je dat jullie straks onderverzekerd zijn.

Reisverzekering

Als je met je partner samen gaat wonen kun je er ook voor kiezen om een gezamenlijke reisverzekering af te sluiten. Zo zijn jullie allebei verzekerd voor dezelfde risico’s. Als een van de twee apart op vakantie gaat, geldt deze dekking ook. Op deze manier kun je eenvoudig besparen op de maandelijkse premie.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering dekt je voor schade wanneer één van jullie twee per ongeluk eigendommen van iemand anders beschadigt. Ook deze verzekering kan goedkoper worden afgesloten als er een gezamenlijke polis wordt afgesloten in plaats van twee aparte.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is interessant voor huiseigenaren. Deze verzekeringspolis verzekert je huis tegen schade door brand, water, storm en diefstal of inbraak. Anders dan bij de inboedelverzekering dekt deze verzekering de spullen die niet zomaar uit je huis verwijderd kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn de keuken, vloeren of het dak. Wat er precies onder deze dekking valt, verschilt per verzekeraar. Wel kun je bij iedere verzekeringsmaatschappij geld besparen als je één polis afsluit in plaats van twee.

Tot slot, bedenk goed wat jullie willen verzekeren en waarom. Bereken de waarde van jullie gezamenlijke inboedel goed zodat jullie niet over- of onderverzekerd zijn. Voeg waar mogelijk dubbele verzekeringen samen maar geniet vooral van de vernieuwde woonsituatie!

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.