Inboedelverzekeraar Centraal Beheer

Centraal Beheer logo

Als één van de grootste Nederlandse totaalverzekeraars geniet Centraal Beheer voornamelijk landelijke bekendheid door de reclame ‘even Apeldoorn bellen’. Bij Centraal Beheer, onderdeel van de Achmea Groep, kan je terecht voor een veelheid aan verzekeringen. In dit artikel staat de inboedelverzekering van Centraal Beheer in de spotlight, die speciaal voor studenten is en gericht is op kamerbewoning. De inboedelverzekering dekt eventuele schade aan je inboedel door externe omstandigheden zoals brand. Het gaat om alle loszittende zaken in je huis.

Centraal Beheer Woonverzekering 2024

Wat dekt de inboedelverzekering van Centraal Beheer?

Zoals reeds aangestipt, dekt een inboedelverzekering eventuele schade die wordt aangericht aan je inboedel. De inboedelverzekering dekt de volgende zaken:

 • Schade door brand, inbraak, diefstal, storm en neerslag
 • Losse spullen in de woning en schuur, tot € 200.000,- per voorwerp
 • Verbetering die je doet aan uw huurwoning, denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe vloer
 • Spullen die je leent van een ander
 • Schade door overstroming (secundaire waterkering)

Ook garages en bijgebouwen of kantoortjes aan huis vallen onder de dekking. Voor een compleet dekkingsoverzicht kan je de polisvoorwaarden van de Centraal Beheer inboedelverzekering raadplegen.

Wat kost de Centraal Beheer inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het type woning (bijvoorbeeld flat, appartement of vrijstaand) en beveiligingsmaatregelen. In onderstaand tabeloverzicht wordt uitgegaan van een student die een kamer huurt in Utrecht binnenstad.

Verzekering

Premie

Centraal Beheer Inboedelverzekering

Vanaf €4,03 per maand

Centraal Beheer Allrisk Inboedelverzekering

Vanaf €1,29 extra per maand

Kostbaarheden Buitenshuis verzekering

Vanaf €3,44 extra per maand

Centraal Beheer inboedelverzekering

Bij Centraal Beheer heb je de mogelijkheid bovenop je basisinboedelverzekering aanvullende dekkingen af te sluiten. Kies je voor een ‘kale’ inboedelverzekering dan kan je deze al vanaf €4,03 per maand afsluiten.

Wat krijg je precies vergoed?

In het eerste verzekeringsjaar krijg je bij Centraal Beheer standaard de nieuwwaarde terug. Indien de beschadigde spullen voor reparatie in aanmerking komen, worden de herstelkosten vergoed. In bepaalde situaties en voor bepaalde zaken vergoedt Centraal beheer echter de dagwaarde, het betreft:

 • Op het moment dat je spullen nog maar 40% van de nieuwwaarde waard zijn, krijg je de dagwaarde of de reparatiekosten vergoed indien deze de dagwaarde niet overstijgen;
 • Snor- en bromfietsen;
 • Spullen die zijn gehuurd;
 • Bepaalde verzamelingen, sieraden of antiek indien de huidige waarde niet kan worden bepaald.

Verzekerde bedragen

Welke zaken?

Verzekerd bedrag

Inboedel, zoals huisraad

€200.000,-

Geld

€1.250,-

Sieraden

€5000,-

Diefstalgevoelige inboedel (denk aan laptops en mobiele telefoons)

€35.000,-

Schade spullen bedrijf aan huis

€25.000,-

Naar Centraal Beheer

Verhogen verzekerd bedrag

Je verzekert bij Centraal Beheer standaard je inboedel tegen een bedrag van €200.000,-. Je kan er ook voor kiezen een hoger bedrag te verzekeren, indien je tegen een bedrag op maat bepaalde zaken wilt verzekeren. Heb je bijvoorbeeld lijfsieraden die in totaal meer dan €5000,- waard zijn, dan kan je dit bedrag verhogen. Afhankelijk van het verzekerde bedrag, ga je in verhouding ook meer premie betalen.

Wat is niet verzekerd?

Centraal Beheer heeft in zijn polisvoorwaarden duidelijk uiteengezet welke zaken dan wel situaties niet worden gedekt door de inboedelverzekering. Een greep uit de uitsluitingen:

 • Bij ernstige schuld aan de schade
 • Schade door normaal gebruik. Zoals een kras, deuk of vlek
 • Slecht onderhoud of een constructiefout
 • Fraude en misbruik door u of een andere verzekerde persoon
 • Schade aan elektrische apparaten door kortsluiting
 • Schade door overstroming primaire waterkering

Aanvullende verzekeringen

All Risk inboedelverzekering

Indien je kiest voor de Centraal Beheer Allrisk inboedelverzekering krijg je aanvullende dekking met betrekking tot schade veroorzaakt door eigen schuld. Je stoot bijvoorbeeld per ongeluk een kop koffie over je laptop heen of je struikelt over de kabel van je spelcomputer waardoor je deze uit de tv meubel trekt. Deze niet voorzienbare ongelukjes vallen niet onder de dekking van de standaardinboedelverzekering. De allrisk dekking biedt dan uitkomst.

Kostbaarheden Buitenshuis verzekering

Er zijn spullen die onderdeel uitmaken van je inboedel, maar die je vaak bij je draagt wanneer je de deur uit gaat. Met de Kostbaarheden Buitenshuis verzekering kan je deze zaken voor een bepaald bedrag verzekeren. Deze module sluit je af in combinatie met de basis of allrisk inboedelverzekering van Centraal Beheer. De volgende zaken worden door de buitenshuis verzekering gedekt, in geval van beschadiging, verlies en diefstal:

 • Mobiele telefoons, camera’s, tablets en laptops
 • Sieraden, verzamelingen en antiek
 • Geld, het bedrag op chipkaarten en cheques, tot een bedrag van € 250,-
 • Paspoorten, identiteitsbewijzen en rijbewijzen

Onder meer de volgende zaken zijn bovendien uitgesloten van dekking:

 • Fietsen, motorrijtuigen en vaartuigen
 • Spullen die je uitleent
 • Schade door normaal gebruik, zoals een kras, deuk of vlek
 • Schade door slijtage

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.