Dé studentenverzekering specialist

Inboedelverzekeraar Centraal Beheer

Als één van de grootste Nederlandse totaalverzekeraars geniet Centraal Beheer voornamelijk landelijke bekendheid door de reclame ‘even Apeldoorn bellen’. Bij Centraal Beheer, onderdeel van de Achmea Groep, kan je terecht voor een veelheid aan verzekeringen. In dit artikel staat de inboedelverzekering van Centraal Beheer in de spotlight. Een inboedelverzekering dekt eventuele schade aan je inboedel door externe omstandigheden zoals brand. Het gaat om alle loszittende zaken in je huis.

Studentenverzekering van Centraal Beheer

Centraal Beheer logo

Wat dekt de inboedelverzekering van Centraal Beheer?

Zoals reeds aangestipt, dekt een inboedelverzekering eventuele schade die wordt aangericht aan je inboedel door bijvoorbeeld blikseminslag, diefstal, brand- of waterschade. Het betreft alle roerende, verplaatsbare zaken:

 • Interieur, zoals meubels en kasten;
 • (Computer)apparatuur, zoals laptops of televisie;
 • Geld tot maximaal €250,-;
 • Sieraden;
 • Foto- of videocamera;
 • Brom- en snorfietsen en je gewone fiets;
 • Bijzondere (antieke) verzamelingen, zoals ganzenveren.

Ook garages en bijgebouwen of kantoortjes aan huis vallen onder de dekking. Voor een compleet dekkingsoverzicht kan je de polisvoorwaarden van de Centraal Beheer inboedelverzekering raadplegen.

Wat kost de Centraal Beheer inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het type woning (bijvoorbeeld flat, appartement of vrijstaand) en beveiligingsmaatregelen. In onderstaand tabeloverzicht wordt uitgegaan van een student die een kamer huurt in Utrecht binnenstad.

Verzekering

Premie

Centraal Beheer Inboedelverzekering

Vanaf €4,03 per maand

Centraal Beheer Allrisk Inboedelverzekering

Vanaf €1,29 extra per maand

Kostbaarheden Buitenshuis verzekering

Vanaf €3,44 extra per maand

Centraal Beheer inboedelverzekering
Bij Centraal Beheer heb je de mogelijkheid bovenop je basisinboedelverzekering een veelheid aan aanvullende dekkingen af te sluiten. Kies je voor een ‘kale’ inboedelverzekering dan kan je deze al vanaf €4,03 per maand afsluiten.

Wat krijg je precies vergoed?

In het eerste verzekeringsjaar krijg je bij Centraal Beheer standaard de nieuwwaarde terug. Indien de beschadigde spullen voor reparatie in aanmerking komen, worden de herstelkosten vergoed. In bepaalde situaties en voor bepaalde zaken vergoedt Centraal beheer echter de dagwaarde, het betreft:

 • Op het moment dat je spullen nog maar 40% van de nieuwwaarde waard zijn, krijg je de dagwaarde of de reparatiekosten vergoed indien deze de dagwaarde niet overstijgen;
 • Snor- en bromfietsen;
 • Spullen die zijn gehuurd;
 • Bepaalde verzamelingen, sieraden of antiek indien de huidige waarde niet kan worden bepaald.

Verzekerde bedragen

Welke zaken?

Verzekerd bedrag

Inboedel, zoals huisraad

€100.000,-

Geld

€250,-

Lijfsieraden

€5000,-

Audiovisuele apparaten en computer

€7500,-

Schade spullen bedrijf aan huis

€15.000,-

Naar Centraal Beheer

Verhogen verzekerd bedrag

Je verzekert bij Centraal Beheer standaard je inboedel tegen een bedrag van €100.000,-. Je kan er ook voor kiezen een hoger bedrag te verzekeren, indien je tegen een bedrag op maat bepaalde zaken wilt verzekeren. Heb je bijvoorbeeld lijfsieraden die in totaal meer dan €5000,- waard zijn, dan kan je dit bedrag verhogen. Afhankelijk van het verzekerde bedrag, ga je in verhouding ook meer premie betalen.

Wat is niet verzekerd?

Centraal Beheer heeft in zijn polisvoorwaarden duidelijk uiteengezet welke zaken dan wel situaties niet worden gedekt door de inboedelverzekering. Een greep uit de uitsluitingen:

 • Schade die door ernstige schuld op opzet tot stand is gekomen;
 • Schade als gevolg van een slecht onderhouden woning;
 • Schade aan elektrische apparaten of het elektrisch net door bijvoorbeeld kortsluiting of oververhitting;
 • Schade aan (huis)dieren of veroorzaakt door dieren;
 • Schade als gevolg van misbruik of fraude, bijvoorbeeld van de bankpas;
 • Constructiefouten in de woning.

Actie Centraal Beheer
Vanaf 1 juli 2022 is het vanuit de overheid verplicht om minimaal 1 rookmelder per etage te hebben. Centraal Beheer helpt klanten graag om aan deze verplichting te voldoen: bij het afsluiten van een woonverzekering geeft Centraal Beheer tijdelijk 50% korting op twee of drie rookmelders, model X-Sense XS01. Deze rookmelders hebben een accu van tien jaar, net zo lang als een rookmelder gebruikt mag worden. Hierdoor hoef je er na het ophangen niet meer naar om te kijken. Na het afsluiten van een woonverzekering ontvang je een mailtje waarin gebruik gemaakt kan worden van deze tijdelijke actie. Daarnaast kunnen klanten gebruik maken van een flink gereduceerde prijs voor het ophangen van de rookmelders door de Klushulp van Centraal Beheer.Aanvullende verzekeringen

All Risk inboedelverzekering

Indien je kiest voor de Centraal Beheer Allrisk inboedelverzekering krijg je aanvullende dekking met betrekking tot schade veroorzaakt door eigen schuld. Je stoot bijvoorbeeld per ongeluk een kop koffie over je laptop heen of je struikelt over de kabel van je spelcomputer waardoor je deze uit de tv meubel trekt. Deze niet voorzienbare ongelukjes vallen niet onder de dekking van de standaardinboedelverzekering. De allrisk dekking biedt dan uitkomst.

Kostbaarheden Buitenshuis verzekering

Er zijn spullen die onderdeel uitmaken van je inboedel, maar die je vaak bij je draagt wanneer je de deur uit gaat. Met de Kostbaarheden Buitenshuis verzekering kan je deze zaken voor een bepaald bedrag verzekeren. Het dient te gaan om spullen die meer dan €200,- waard zijn. Je kan hierbij denken aan je laptop of smartphone. Deze module sluit je af in combinatie met de basis of allrisk inboedelverzekering van Centraal Beheer.

Welke spullen?

Maximumbedrag vergoeding?

Computerapparatuur, laptops, smartphones en mobieltjes en tablets

€1000,-

Overige spullen

Het door jou gekozen verzekerde bedrag, je kan kiezen uit €1000, €3000 of €5000

Naar Centraal Beheer
Onder meer de volgende zaken zijn bovendien uitgesloten van dekking:
 • Geld;
 • Audioapparatuur, zoals je mp3 speler;
 • Brillen en lenzen;
 • Fietsen, brom- of snorfietsen.

Vind je deze informatie nuttig?