De Internationale

internationale

De Internationale is een relatief nieuwe verzekeringsmaatschappij. Sinds 2018 is De Internationale aanbieder van verschillende verzekeringen. De verzekeringsmaatschappij is opgericht met het idee om doormiddel van digitalisering de kosten, en dus ook de premies van de verzekeringen, te verlagen. Je kunt bij De Internationale terecht voor woon-, rechtsbijstand- en reisverzekeringen. Op deze pagina vind je meer informatie over de reisverzekering van De Internationale en de verschillende aanvullende dekkingen.

De Internationale

De Internationale reisverzekering

Wanneer je een reis of vakantie hebt geboekt ben je niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Toch kan het erg handig zijn. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor onvoorziene gebeurtenissen tijdens je reis. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan op het moment dat je in het buitenland hulp nodig hebt. Bij De Internationale kun je kiezen om een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering kun je vervolgens uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen, zodat je een verzekering samenstelt die volledig aansluit op jouw behoeften.

Basisdekking kortlopende en doorlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd tijdens de gehele duur van je reis. Met de doorlopende reisverzekering ben je, afhankelijk van de gekozen dekking, verzekerd voor 60 of 90 aaneengesloten dagen. Daarnaast kun je kiezen of je de verzekering afsluit met Europadekking of werelddekking. De reisverzekering van De Internationale biedt dekking voor verschillende onderdelen die bij een reis komen kijken. In onderstaande tabel vind je meer informatie over de dekking.

Dekking

Maximale vergoeding

Hulpverlening bij ongeval of ziekte

Kostprijs

Buitengewone kosten (bijvoorbeeld: telefoon- en vervoerskosten)

Kostprijs

Bagage

€5000,- (Bij EuropaPlus- of Werelddekking: €7000,-)

Foto-, film- video -of geluidsapparatuur

€750,-

Duik- of kampeeruitrusting

€1000,-

Aansprakelijkheid bij schade aan vakantieverblijf

€250,-

Direct naar De Internationale

Eigen risico

Bij de meeste verzekeringen is er sprake van een eigen risico. Het eigen risico is het eerste deel van de kosten dat je zelf betaalt. De verzekeraar vergoedt na de betaling van het eigen risico de resterende kosten. Bij de reisverzekering van De Internationale geldt er ook een eigen risico. Dit is een bedrag van €60.- per gebeurtenis voor kosten van bagage. Daarnaast is er ook een eigen risico van €60.- per gebeurtenis voor mobiele apparatuur.

Aanvullende dekkingen

Bij De Internationale kun je ervoor kiezen om het basispakket van de reisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en situatie kun je voor 6 verschillende aanvullende dekkingen kiezen.

Medische kosten

Met de aanvullende medische kostendekking ben je verzekerd voor de kosten wanneer je in het buitenland dringend medische hulp nodig hebt. Deze verzekering kun je alleen afsluiten wanneer je een Nederlandse zorgverzekering hebt. Als je in het buitenland op vakantie bent en te maken krijgt met medische kosten dan vergoedt de verzekeraar de kosten die je zorgverzekering niet dekt. Er is geen maximum bedrag dat vergoed wordt, tenzij je in Australië of de Verenigde Staten bent, dan geldt een maximum van €25.000,-. Voor tandheelkundige kosten geldt wereldwijd een maximum bedrag van €250,-. Voor medische kosten voor huisdieren geldt een maximum van €150,- per jaar. Als je in Nederland op vakantie bent, krijg je maximaal €1000,- vergoed op het moment dat de kosten niet door de basiszorgverzekering worden gedekt.

Ongevallen

Je kunt je reisverzekering uitbreiden met de ongevallendekking. Met deze dekking ben je verzekerd voor blijvende invaliditeit of overlijden. In deze gevallen keert de verzekeraar eenmalig een vast bedrag uit. In het geval van blijvende invaliditeit ontvang je een vergoeding van maximaal €35.000,-. Om de kosten van overlijden te dekken wordt maximaal €12.500 uitgekeerd.

Wintersport

Met de aanvullende dekking voor wintersport ben je verzekerd voor alle standaardonderdelen van de reisverzekering. Daarnaast zijn ook de wintersportartikelen verzekerd tot een maximum van €7.000 en krijg je een vergoeding wanneer je skipassen, gehuurde skiuitrusting of geboekte skilessen niet kunt gebruiken vanwege een verzekerde gebeurtenis.

Automobilistenhulp

Met de dekking Automobilistenhulp ben je verzekerd van vervangend vervoer en hulp wanneer jouw vervoermiddel of de bestuurder uitvalt. Daarnaast worden ook de aanvullende kosten als gevolg hiervan vergoed, zoals bijvoorbeeld kosten van het openbaar vervoer of huurkosten van een vervangend vervoermiddel. Deze verzekering vergoedt het volgende:

  • Loonkosten langs de weg tot maximaal € 125,-.
  • Transportkosten naar dichtstbijzijnde garage tot maximaal € 1000,-
  • Huurkosten van vervangend vervoer tot maximaal € 2000,-.
  • Verblijfskosten per dag tot maximaal € 50,-.

Annulering

Wanneer je onverwachts je reis eerder moet afbreken, of überhaupt niet meer op reis kunt gaan, ben je hier met de aanvullende dekking Annulering voor verzekerd. De maximumvergoeding die je ontvangt per polis is € 6000,- en het maximum bedrag per verzekerde is € 1500,-.

Geld

Met deze aanvullende dekking verzeker je het contante geld dat je tijdens je reis op zak hebt. Bij verlies of diefstal van geld ontvang je een maximale vergoeding van €500,-. Er is wel sprake van een eigen risico van €60,- per gebeurtenis.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • https://verzekeringen.deinternationale.nl/
  • www.rijksoverheid.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.