Overstappen

Het kan zijn dat jij wilt overstappen naar een andere verzekeraar voor jouw aansprakelijkheidsverzekering, maar dan is het natuurlijk wel handig om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden. Hieronder vind je verschillende motivaties en redenen om over te stappen, zoals een goedkopere premie bij een andere partij, pakketkorting of een betere dekking. Ook leggen we je uit hoe en wanneer je kan overstappen. Bekijk gelijk het overzicht van goedkope aansprakelijkheidsverzekeringen via aansprakelijkheidsverzekering vergelijker

De redenen om over te stappen naar een andere verzekeraar

Aan het overstappen naar een ander verzekeraar kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen. Wij hebben de meest voorkomende redenen voor je op een rijtje gezet:

  • Onvrede huidige verzekeraar: je bent simpelweg niet tevreden met je huidige verzekering vanwege de slechte dienstverlening;
  • Te hoge premie huidige verzekeraar: je hebt gezien dat andere verzekeraars jou dezelfde dekkingen bieden tegen een lagere premie. De premie kan dus nogal uiteenlopen per verzekeraar. Vergelijk zelf de opties om zo een aantrekkelijke premie te betalen voor jouw aansprakelijkheidsverzekering;
  • Pakketkorting: veel verzekeraars bieden een pakketkorting aan. We spreken van een pakketkorting als er meerdere verzekeringen bij één verzekeraar worden afgesloten. Je bespaart daarmee al gauw 10-15 procent aan kosten. Daarnaast kan het aantrekkelijk zijn voor je eigen overzicht om alles bij één verzekeraar af te sluiten. Het kost wellicht iets meer tijd en moeite, maar toch kan het zo zijn dat je meer korting kan krijgen als je per verzekering op zoek gaat naar de voordeligste optie;
  • Dekking: het kan zijn dat je ontevreden bent met de dekkingen binnen jouw aansprakelijkheidsverzekering. In veel gevallen ben je gedekt voor schade die jij onopzettelijk veroorzaakt. Dit kan immateriële en materiële schade zijn. Wij hebben op de pagina dekking overzichtelijk op een rijtje gezet wat er wordt gedekt.

Wanneer ben je vrij om over te stappen?

Na een contracttermijn van één jaar ben je vrij om over te stappen naar een andere verzekeraar. Er geld in bijna alle gevallen een contracttermijn van één maand. Als je verzekeraar het besluit neemt om de premie te verhogen en je zit nog in de eerste contracttermijn, dan kan je wel gewoon overstappen, ook al is je contracttermijn nog niet afgelopen.

Hoe stap je over?

Als je al een definitief besluit genomen hebt om over te stappen naar een andere partij, is het handig om eerst een aanvraag te doen en daarna jouw overeenkomst af te wachten. Een verzekeraar kan jou helaas weigeren en dat betekent dat je tijdelijk zonder aansprakelijkheidsverzekering komt te zitten. Heb je de definitieve bevestiging binnen? Dan kan je de huidige/oude verzekering opzeggen. Opzeggen kan in veel gevallen telefonisch schriftelijk maar vaak ook digitaal d.m.v. een webformulier.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.