Surfvakantie

Houd je van zon, zee en strand, maar wil je tijdens je vakantie het liefst ook actief bezig zijn? Dan is een surfvakantie jouw ideale reis! Surfen is voor velen een heerlijke sport. De combinatie van actief bezig zijn en de relaxte vibe die de zee en het strand met zich meebrengen is aantrekkelijk. Of je nou een beginner bent of inmiddels al vele uren op de golven hebt doorgebracht: een surfvakantie verveelt nooit! Lees hier hoe je, je het beste kan verzekeren als je op surfvakantie gaat.

Reisverzekering tijden een surfvakantie

Een ongelukje zit in klein hoekje, dus het afsluiten van een goede, dekkende reisverzekering is zeker geen overbodige een luxe! Sluit ook een verzekering af om eventuele schade of verlies aan je materiaal te dekken. Kijk voor een overzicht van de beste reisverzekeringen op onze top 5 pagina.

Een goede reisverzekering biedt uitkomst in onder andere de volgende gevallen:

  • Schade of verlies van je bagage
  • Gebruikmaken van de buitenlandse alarmcentrale
  • Medische hulp

Let op: zowel golfsurfen, windsurfen als kitesurfen vallen voor veel verzekeraars onder de noemer ‘gevaarlijke sporten’. Dit houdt in dat je hiervoor een aanvullende verzekering moet afsluiten, anders wordt medische hulp bij een eventueel ongeval niet vergoed. Aanvullende verzekeringen dekken alle medische kosten die met je surfavonturen te maken hebben, maar bijvoorbeeld ook schade aan het materiaal, zelfs als je dit gehuurd hebt. Twijfel je of jouw verzekeraar surfen dekt? Lees dan goed de polis door, en sluit, indien nodig, een aanvullende dekking af. Het afsluiten van een annuleringverzekering is bovendien een goed idee als je op surfvakantie gaat. Er kan immers altijd iets gebeuren waardoor je je reis gedwongen moet annuleren of vroegtijdig stopzetten.

Bestemmingen

In Europa zijn er genoeg surfspots te vinden, de één nog mooier en idyllischer dan de ander. Vooral Frankrijk staat bekend om haar goede golven en relaxte surfspots. Bekende bestemmingen in Frankrijk zijn bijvoorbeeld Mimizan en Biarritz. Maar ook Zaroutz in Spanje en Sagres in Portugal zijn heel geschikt voor een heerlijke surfvakantie!

Daal nog iets verder af naar het zuiden en je vindt in Marokko goedkope en ontspannen plekken die heel geschikt zijn voor surfen. Marokkaanse bestemmingen als Mirleft en Essaouira zijn al jaren populair onder surfers, en dat is niet voor niks. Over de hele wereld vind je trouwens fantastische surfspots. Denk bijvoorbeeld eens aan Zuid-Afrika, Australië, Indonesië, Mexico, Costa Rica of de Dominicaanse Republiek.

Blijf je liever wat dichter bij huis? Geen probleem! De zeeën bij Schotland, Ierland of Engeland, maar ook onze eigen Noordzee zijn stuk voor stuk erg geschikt voor een onvergetelijk surfavontuur!

Surflessen

Surf je voor het eerst of heb je nog weinig ervaring? Dan is het zeer aan te raden surflessen te nemen bij een professional of je aan te sluiten bij een surfschool. Zowel je lichamelijke conditie, je spierkracht, je houding en je evenwicht moeten getraind worden voordat je soepel over het water kan glijden. Vooral in het begin kan het proces frustrerend langzaam lijken te verlopen, maar als je eenmaal de basis onder de knie hebt ga je daar op het water veel profijt van hebben! Oriënteer je dus van tevoren op goede een surfschool of een surfleraar die zich op jouw vakantiebestemming bevinden.

Risico’s

Veel surfscholen stellen een contract op waarbij je zelf verantwoordelijkheid draagt en zij dus niet aansprakelijk zijn bij schade aan het materiaal of als je door je eigen toedoen gewond raakt. Wees daarvan bewust, en lees het contract goed door voordat je hem tekent. Surfmateriaal is duur en door roekeloos gedrag kan dit beschadigd raken, waardoor jij voor de kosten zult moeten opdraaien.

Als je naar je bestemming vliegt en je eigen materiaal meeneemt, loop je een risico dat je bagage kwijtraakt of beschadigt op het vliegveld. Ook kun je natuurlijk altijd betrokken raken bij een ongeluk als een andere surfer niet goed oplet en tegen je aanbotst. Bij het surfen heb je te maken met invloeden van de natuur waar je geen controle over hebt. De zee kan onvoorspelbaar zijn, het weer kan ineens omslaan of de stroming blijkt toch sterker dan gedacht. Bij het surfen loop je dus altijd een zeker risico.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.