Nationale-Nederlanden

NN verzekeringen, vaak afgekort als NN verzekeringen, is een grote Nederlandse financiële dienstverlener. NN heeft ruim 170 jaar ervaring en biedt verschillende producten en diensten aan op het gebied van sparen en beleggen, pensioen, hypotheken en verzekeren. Bij NN kun je uit veel verschillende verzekeringen kiezen, waaronder de aansprakelijkheidsverzekering. Op deze pagina vind je meer informatie over wat deze verzekering precies inhoudt en wat je van de dekking kunt verwachten.

Direct naar Nationale Nederlanden

Aansprakelijkheidsverzekering Nationale-Nederlanden

De aansprakelijkheidsverzekering valt onder de persoonlijke verzekeringen die NN aanbiedt. Dit is een verzekering die niet verplicht is, maar wel erg handig kan zijn. De aansprakelijkheidsverzekering beschermt je namelijk tegen de financiële gevolgen van schade die je per ongeluk toebrengt aan anderen of aan hun bezittingen. In het dagelijks leven kunnen er situaties voorkomen waarin je, zonder dat je het wilt, iemand verwondt of schade toebrengt aan eigendommen van een ander. In zulke gevallen kan de andere partij een schadevergoeding eisen, en dit is waar de aansprakelijkheidsverzekering van pas komt.

In het geval van schade, waar jij als verzekeringnemer voor aansprakelijk gesteld bent, zal NN de schade onderzoeken en bepalen hoe groot deze is. Op basis hiervan wordt bepaald hoe hoog de schadevergoeding moet zijn. De verzekeraar betaalt vervolgens de schadevergoeding aan de andere partij, zodat je als verzekerde niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering Nationale-Nederlanden

Aansprakelijkheidsverzekering NN

Dekking

Wie is verzekerd?

Afhankelijk van de gekozen dekking: jijzelf, jijzelf en je kinderen, jijzelf en je partner of jijzelf, je partner en je kinderen.

Verzekerd bedrag

Afhankelijk van de gekozen dekking: €1.250.000,- of € 2.500.000,-

Verzekerde gebeurtenissen

Verwondingen die je veroorzaakt, schade aan spullen van iemand anders, schade door je huisdier(en), schade door de eigen woning en schade die je veroorzaakt bij het helpen van iemand anders.

Dekkingsgebied

Wereldwijd.

Eigen risico

€0,-

Schade tijdens een vriendendienst

Tot maximaal € 25.000

Schade aan gehuurde of geleende spullen

Tot maximaal € 25.000,-

Schade door sport en spel

Tot maximaal € 25.000,-

Wat is niet verzekerd?

Zoals bij iedere verzekering gelden er bij de aansprakelijkheidsverzekering van Nationale Nederlanden dekkingsbeperkingen. Zo vallen de volgende gebeurtenissen niet binnen de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering:

  • Schade door opzet
  • Schade aan je eigen spullen, of die van iemand in je gezin
  • Schade veroorzaakt met motorrijtuigen (dit valt onder de WA verzekering)
  • Schade aan spullen die je huurt, leaset of een tijdje voor iemand bewaart
  • Schade tijdens werk
  • Schade door het gebruik van alcohol of drugs

Aanvullende dekkingen

Bij NN is het niet mogelijk om aanvullende dekkingen voor de aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je kunt er daarentegen wel voor kiezen om naast een aansprakelijkheidsverzekering ook een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je ook (de spullen in) je eigen woning tegen schade.

Service van Nationale-Nederlanden

Wanneer je besluit een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij NN, kun je rekenen op goede service. Zo sluit je eenvoudig online een verzekering af, maak je gratis gebruik van de overstapservice en heb je recht op 14 dagen bedenktijd. Besluit je na 14 dagen dat je de verzekering toch niet wilt, dan betaal je geen premie. Daarnaast kun je bij NN terecht voor advies over de verzekering die het beste bij jouw situatie past.

Contact met Nationale-Nederlanden

Contactgegevens

Postadres

Nationale-Nederlanden, Antwoordnummer 21, 2509 VB, Den Haag

Telefoon

088 663 06 63

Chat

www.nn.nl

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.nn.nl
  • www.rijksoverheid.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.