Strandvakantie

Mexico, Aruba, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, de Bahama’s… alleen bij het horen van deze zonnige bestemmingen krijgen we spontaan vakantiekriebels! Zo raar is het niet, want wie is er niet gek op een strandvakantie? Veel zon, een verkoelend zeebriesje, een prachtig strand en altijd uitzicht op de zee: strandvakanties staan garant voor een heerlijke ontspannen reis! Lees hier meer over reisverzekeringen tijdens je strandvakantie.

Bestemmingen

Het roze zand van Spiaggia Rosa in Italië, de goudgele rotsen in de Algarve in Portugal, de perfecte witte stranden en de turquoise zee in Kefalonia in Griekenland of de witte kiezels van Zlatni Rat in Kroatië: elk strand is op haar manier het bezoeken waard. En het mooie is, je hoeft er niet eens zo lang voor te reizen! Europa heeft genoeg bestemmingen die heel geschikt zijn voor een complete vakantie met zon en strand. Onder Nederlanders zijn landen als Spanje, Turkije, Griekenland, Italië en Portugal populair, maar als je budget het toelaat en je bereid bent wat langer te reizen moet je bestemmingen als de Filipijnen, Thailand, de Caraïben, Dubai of de Canarische Eilanden zeker niet overslaan! Ook Afrika heeft een paar leuke bestemmingen met de nodige ingrediënten voor een perfecte strandvakantie: overweeg bijvoorbeeld eens de Seychellen, Gambia of Kenia.

Reisverzekering bij strandvakantie

Al die activiteiten brengen een zeker risico tot gevaar met zich mee. Vooral voor degenen die tijdens hun strandvakantie veel activiteiten ondernemen, is een goede (aanvullende) reisverzekering van belang. Maar ook als je amper van je badhanddoek afkomt is het afsluiten van een verzekering belangrijk. Strandbezoekers zijn namelijk helaas een populair doelwit voor zakkenrollers, dus je loopt wel degelijk een risico.

Kom je ten val tijdens het wakeboarden of wordt je portemonnee gejat tijdens een potje beachvolleybal? Heel vervelend! Het liefst wil je dit probleem zo snel mogelijk oplossen, en een reisverzekering biedt op zo’n moment uitkomst. Zodra jij gebruik maakt van de buitenlandse hulpdiensten wordt dit namelijk gewoon vergoed. Daarnaast heb je met een reisverzekering recht op vergoeding in de volgende gevallen:

  • Verliezen van je paspoort
  • Schade of verlies van bagage
  • Medische hulp

We hebben een overzicht samengesteld met goede en voordelige reisverzekeringen, bekijk de Top 5 Reisverzekeringen.

Als je fan bent van de bovengenoemde watersporten, dan is het wellicht verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten. Omdat er aan deze sporten een zeker risico kleeft, verzekeren sommige verzekeraars dit niet standaard mee in het basispakket. Lees dus van tevoren goed de polis door, dan kan jouw vakantie niet meer stuk!

Activiteiten

Tijdens een strandvakantie is prioriteit nummer één een gezond kleurtje kweken, dat snappen we. Er is echter nog veel meer te doen. Zo kun je lekker het plaatsje verkennen waar je verblijft, uit eten gaan, een boottochtje maken of een strandbar bezoeken. Ben je liever wat actiever? Denk dan eens aan het beoefenen van een watersport. Veel bestemmingen bieden mogelijkheid om te duiken, kitesurfen, waterskiën of te jetskiën.

Tips

  • Op zoek naar een originele bestemming met een mooi strand? Porthcurno Beach in Groot-Brittannië is met haar metershoge kliffen, het kristalblauwe water en de wit-goude stranden een perfecte optie! Porthcuno ligt in het zuidwesten van Groot-Brittannië en dankzij de warme Golfstroom liggen de temperaturen hier net iets hoger dan in de rest van het land
  • Check voordat je definitief boekt even of het strand naar keuze een zand- of kiezelstrand is. Ook de temperatuur van het water verschilt per zee of oceaan, net als de hoogte van de golven en hoe wild de zee is

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.