Inboedelverzekeraar Aegon

AEGON logo

Aegon behoort tot de grootste verzekeraars in Nederland. Naast auto-, reis- of aansprakelijkheidsverzekeringen kan je bij Aegon ook een inboedelverzekering afsluiten. Met zo’n verzekering ben je goed verzekerd tegen eventuele schade aan en/of verlies van alle roerende, dus niet vastzittende, zaken in je huis.

Direct naar Aegon

Wat dekt de inboedelverzekering van Aegon?

het moment dat je ervoor kiest bij Aegon een inboedelverzekering af te sluiten, is je inboedel verzekerd tegen onder meer brand- of waterschade, vandalisme of diefstal. Onder meer de volgende zaken vallen onder de dekking:

 • Interieurzaken, bijvoorbeeld meubels;
 • Audiovisuele apparaten, bijvoorbeeld camera’s, mobieltjes of televisies;
 • Lijfsieraden;
 • Kleine huisdieren;
 • Kostbaarheden, zoals schilderijen of muziekinstrumenten.

Ook inboedel in de aan het huis grenzende garages of schuurtjes vallen onder de dekking. Wil je precies weten wat er allemaal onder de dekking valt? Raadpleeg dan de polisvoorwaarden van de Aegon inboedelverzekering.

Wat kost de Aegon inboedelverzekering?

Wat de inboedelverzekering precies kost, is onder meer afhankelijk van het soort woning (appartement, flat, rijtjeshuis), de bouwperiode en of de woning een (gedeeltelijk) plat dak heeft. Heeft je woning een rieten dak? Dan kan je geen inboedelverzekering bij Aegon afsluiten.

Ook is de hoogte van je premie afhankelijk van de hoogte van het eigen risico dat je kiest. Dit is het gedeelte van het schadebedrag wat voor eigen rekening komt. Hoe hoger eigen risico je kiest, hoe lager de premie per maand en vice versa. In onderstaand overzicht staan de ‘vanaf’ premies van Aegon. Het is dus sterk afhankelijk van bovenstaande factoren hoe hoog je premie daadwerkelijk uitvalt.

Verzekering

Premie

Aegon Inboedelverzekering

Vanaf €4,14 per maand

Allrisk

Vanaf €6,06 extra per maand

Naar Aegon

Bij Aegon is het niet mogelijk een allrisk inboedelverzekering af te sluiten. Een dergelijke aanvullende verzekering zou door jezelf thuis veroorzaakte schade vergoeden. Denk bijvoorbeeld aan het per ongeluk omstoten van de televisie tijdens het stofzuigen.

Wat krijg je precies vergoed?

Bij Aegon bedraagt de vergoeding voor je beschadigde of verloren inboedel de nieuwwaarde van deze spullen. Kan de beschadigde inboedel nog hersteld worden? In dat geval komen de herstelkosten voor vergoeding in aanmerking. In bepaalde situaties krijg je alleen de dagwaarde vergoed. Het betreft:

 • Snor- en bromfietsen;
 • Inboedel die je niet meer gebruikt;
 • Inboedel waarvan de dagwaarde vlak voordat de schadegebeurtenis zich heeft voorgevallen minder dan 40% bedroeg van de nieuwwaarde.

Indien het antieke spullen, kunstvoorwerpen of een bijzondere verzameling betreft wordt de waarde vastgesteld aan de hand van deskundigen.

Verzekerde bedragen

Welke zaken?

Verzekerd bedrag

Inboedel, zoals je interieur

De waarde van je inboedel (verzekerd bedrag) met garantie tegen onderverzekering

Audiovisuele apparaten en sieraden

€ 6.000

Lijfsieraden

€ 3.000

Kostbaarheden, zoals schilderijen of muziekinstrumenten

€ 15.000

Huurdersbelang

Tot € 6.000

Naar Aegon

Garantie tegen onderverzekering

Bij het afsluiten van je inboedelverzekering wordt aan de hand van een inventarisatielijst of taxatie gekeken wat je inboedel waard is. Op die manier wordt het verzekerd bedrag vastgesteld. Wat nu als na een schadegebeurtenis blijkt dat de schade hoger uitvalt? In dat geval biedt de inboedelverzekering van Aegon een garantie tegen onderverzekering. De garantie houdt in dat het volledige schadebedrag zal worden vergoed, ook al is het verzekerde bedrag lager dan de daadwerkelijke waarde van de verzekerde inboedel.

Wat is niet verzekerd?

In de polisvoorwaarden van Aegon is een lijst opgenomen met situaties waarin vergoeding van de schade is uitgesloten. Het betreft onder meer:

 • Vochtdoorlating in je wanden;
 • Geleidelijk werkende weersinvloeden;
 • Slecht en onvoldoende onderhoud van inboedel en je woning;
 • Foute wijze van repareren, bewerken, of reinigen van je inboedel;
 • Schade toegebracht door dieren;
 • Geen krassen, schrammen of deuken worden vergoed met betrekking tot schade aan audiovisuele apparatuur.

Module buitenshuis/Kostbaarhedenverzekering

Ben je op zoek naar een aanvullende verzekering waarbij je spullen of dure sieraden buiten de deur verzekerd zijn? Dan biedt de buitenshuisverzekering uitkomst. De aanvullende kostbaarheden-verzekering biedt je ook de mogelijkheid kostbaarheden zoals kunst of sieraden die niet binnen het bedrag van de basisinboedelverzekering passen bij te verzekeren. Je kan kiezen uit de volgende verzekerde bedragen:

Buitenshuis/Kostbaarheden

Verzekerd bedrag

Alle schade aan audio- en visuele apparatuur, lijfsieraden en kostbaarheden.

€500,-

€1000,-

€2500,-

€5000,-

€7500,-

Naar Aegon

Wanneer je kiest voor de inboedelverzekering van Aegon, is zowel je mobiele telefoon, tablet als laptop standaard meeverzekerd en heb je hier geen aanvullende dekking voor nodig.

Inboedelverzekering ouders met uitwonende, studerende kinderen

Heb je als ouder een allrisk inboedelverzekering bij Aegon? Op dat moment bestaat de mogelijkheid je uitwonende studerende kinderen mee te verzekeren op de eigen polis. Gaan één of meerdere kinderen tijdelijk buiten de deur wonen en studeren? Dan zijn de volgende zaken verzekerd via deze aanvullende module:

Aanvullende module uitwonende studerende kinderen

Dekking

Inboedel (‘losse’ spullen in huis, zoals meubels, smartphone, laptop, studieboeken en televisie)

Tot maximaal €7.500,-

Lijfsieraden

Tot maximaal €500,-

Audio-, Visuele & Computerapparatuur

Tot maximaal €1.500,-

Naar Aegon

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.