Kortlopende reisverzekering student

Het vooruitzicht van een korte vakantie is natuurlijk heerlijk! Helaas verlopen niet alle vakanties zo onbezorgd als verwacht. Op vakantie kun je te maken krijgen met ziekte of een ongeval, gestolen of kapotte spullen of onverwachtse vervelende situaties. In deze gevallen is het fijn om een reisverzekering te hebben. De kortlopende reisverzekering is van de meest voorkomende soorten reisverzekeringen en ideaal op het moment dat je niet heel vaak op vakantie gaat in een jaar.

Definitie

De kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde periode en is ook alleen geldig in deze periode. Ga je bijvoorbeeld 2 weken op vakantie? Dan sluit je deze verzekering ook precies voor deze reisduur af. De verzekering is opgebouwd uit een basisverzekering die aan te vullen is met verschillende aanvullende opties. Deze opties variëren van een wereldwijd dekkingsgebied tot een dekking voor wintersport of autohulp.

Voor- en nadelen

Het voordeel van deze verzekering is dat je alleen betaalt voor de periode waarin je op vakantie bent. Daarnaast hoef je er niet aan te denken om de verzekering op te zeggen, dit gaat automatisch. Wanneer je vaker per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk goedkoper. Je moet namelijk iedere keer dat je een kortlopende reisverzekering afsluit poliskosten betalen en je betaalt op het moment dat je ongeveer meer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat relatief gezien een hogere premie.

Dekking

De dekking van een kortlopende reisverzekering hangt af van een aantal factoren. Je kan namelijk de reisverzekering zelf opbouwen aan de hand van aanvullende opties, zo stem je de reis af op jouw reisdoel en -duur. Daarnaast kan het basispakket van de reisverzekering verschillen per verzekeraar. De precieze dekking kan je vinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Meestal zijn de volgende zaken standaard verzekerd:

  • Schade door verlies, diefstal of vernieling van bagage;
  • Medische kosten die boven het Nederlandse tarief uitkomen;
  • Kosten voor persoonlijke hulpverlening;
  • Telecommunicatiekosten bij noodgevallen.

Overzicht aanbieders kortlopende reisverzekeringen

In onderstaand overzicht kan je verschillende kortlopende reisverzekeringen met elkaar vergelijken op gewenste dekking, premie en aanvullende modulen.

Zelf

Dekking

Dekkingsgebied

Europa of Wereld

Persoonlijke hulpverlening

Tot max. de kostprijs

Bagage

Tot max. €3.500,-

Geld*

Tot max. €500,-

Medische kosten*

Tot max. de kostprijs (verschil met Nederlandse tarief)

Ongevallen*

Bij blijvende invaliditeit ontvang je tot max. €70.000 en bij overlijden €25.000

Wintersport*

Diefstal of verlies van je wintersportuitrusting en vergoeding skipassen en lessen die je niet kan volgen als gevolg van een gebeurtenis, bijvoorbeeld een ongeval

Autohulp*

Hulp bij pech, reparatie langs de weg en uitval van bestuurder/voertuig

Annulering*

Annuleringskosten reis of niet gebruikte reisdagen

Premie

Vanaf €1,10 per dag

Info & Afsluiten

*De kortlopende reisverzekering is afgesloten door een student van 24 jaar voor een vakantie van 2 weken. De premie is gebaseerd op de basisdekking, alle aanvullende dekkingen zijn niet bij deze premieberekening inbegrepen.

Centraal Beheer Achmea

Dekking

Dekkingsgebied

Nederland, Europa of Wereld

Persoonlijke hulpverlening

Bij ziekte of ongeval, ziekenhuisopname of operatieve ingrepen tot de kostprijs

Bagage

Tot max. €2.500,-

Medische kosten*

Vergoeding kostprijs en noodzakelijke tandartskosten tot €350,-

Ongevallen*

Blijvende invaliditeit tot max. €50.000 verzekerd en overlijden €5.000

Vervangend vervoer*

Kan je eigen voertuig bijvoorbeeld als gevolg van pech of ongeval niet binnen 48 uur gerepareerd worden? Dan wordt vervangend vervoer tot max. 6 weken

Voertuighulp*

Hulpverlening bij pech of ongeval langs de weg en noodzakelijke sleepkosten tot max. €250,-. Ook repatriëring indien noodzakelijk wordt vergoed

Annulering*

Annulering, aankomstvertraging, voortijdig beëindigen van de reis door onverwachte of onvoorziene gebeurtenis

Vakantie casco verzekering*

Dekking voor schade of verlies van je motorvoertuig, vandalisme en ander van buiten komend onheil

Premie

Vanaf €1,30 per dag

Info & Afsluiten

*De eerste vakantiedag ben je gratis verzekerd. Bij het afsluiten van de kortlopende reisverzekering zijn de gegevens van een 24 jarige student in gevoerd die 2 weken in Europa op vakantie gaat. Bij de premie inbegrepen is alleen de basisdekking.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance

Pakket Persoonlijke hulp Max. dagen Dekkingsgebied Bagage Extra’s

A (vanaf €1,50 per dag)

Ja, tegen kostprijs. Huurkosten vervangend vervoer max. €100,- per dag Afgesloten verzekeringsduur Europa of Wereld naar keuze Max. €3000,- Medische kosten tot kostprijs, vergoeding schade logeerverblijf tot max. €250

B

Ja, tegen kostprijs. Huurkosten vervangend vervoer max. €125,- per dag Afgesloten verzekeringsduur Europa of Wereld naar keuze Max. €4000,- Medische kosten tot kostprijs, vergoeding schade logeerverblijf tot max. €350

C

Ja, tegen kostprijs. Huurkosten vervangend vervoer max. €150,- per dag Afgesloten verzekeringsduur Europa of Wereld naar keuze Max. €5000,- Medische kosten tot kostprijs, vergoeding schade logeerverblijf tot max. €500

NL-dekking

Ja, tegen kostprijs. Geen vergoeding huurkosten vervangend vervoer Afgesloten verzekeringsduur Europa of Wereld naar keuze Max. €2000,- Medische kosten tot max. €500,-. Vergoeding schade logeerverblijf tot max. €250
Info & Afsluiten

*Deze tabel is gebaseerd op een student jonger dan 27 jaar die reist in Europa met een reisduur van 14 dagen. Om de pakketten B,C of NL-dekking af te sluiten dien je contact op te nemen met Allianz Global Assistance.

Indien je op zoek bent naar een bepaalde, specifieke aanvullende dekking kan je in onderstaand overzicht zien welke aanvullende opties bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kunnen worden afgesloten:

  • Annulering;
  • Automobilistenhulp;
  • Geld en reischeques;
  • Medische kosten boven kostprijs;
  • Reisongevallen;
  • Wintersport en andere bijzondere sporten.

Voor meer informatie over de kortlopende reisverzekering kan je de verzekeraarspagina van Allianz Global Assistance bekijken.

Vergoeding

De prijs van een kortlopende reisverzekering hangt, zoals blijkt uit bovenstaande, af van verschillende factoren. Het ligt eraan hoe lang je op vakantie gaat, welke aanvullende opties je afsluit en bij welke verzekeraar je de verzekering afsluit. Voordat je een verzekering afsluit is het daarom handig om meerdere aanbieders te vergelijken, zo vind je de goedkoopste aanbieder voor de reisverzekering die jij zoekt. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om online meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Afsluiten

Wanneer je al bijna op vakantie gaat, maar vergeten bent om een reisverzekering af te sluiten, hoeft dit geen probleem te zijn. Het is nog mogelijk om een kortlopende reisverzekering ‘last minute’ tot vlak voor vertrek af te sluiten. Tegenwoordig kun je een reisverzekering eenvoudig online (via je smartphone) afsluiten en ontvang je de polis op de mail.

Annulering

Wanneer je door onverwachte omstandigheden je reis moet annuleren of tijdens je vakantie eerder naar huis dient te gaan, wordt dit niet vergoed door je kortlopende reisverzekering. In dit geval moet je een annuleringsverzekering hebben. Bij sommige reisverzekeringen is het mogelijk annulering af te sluiten als aanvullende verzekering. Wanneer dit niet het geval is kun je een aparte (kortlopende) annuleringsverzekering afsluiten.

Leeftijd

Tot je achttiende kun je voor een voordelige prijs meeverzekerd worden op de gezinspolis van je ouders. Vanaf je achttiende moet je zelf voor je reisverzekering zorgen. Vergeet daarom niet om dit te regelen!

Vind je deze informatie nuttig?