Kortlopende reisverzekering student

Het vooruitzicht van een korte vakantie is natuurlijk heerlijk! Helaas verlopen niet alle vakanties zo onbezorgd als verwacht. Op vakantie kun je te maken krijgen met ziekte of een ongeval, gestolen of kapotte spullen of onverwachtse vervelende situaties. In deze gevallen is het fijn om een reisverzekering te hebben. De kortlopende reisverzekering is van de meest voorkomende soorten reisverzekeringen en ideaal op het moment dat je niet heel vaak op vakantie gaat in een jaar.

Definitie

De kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde periode en is ook alleen geldig in deze periode. Ga je bijvoorbeeld 2 weken op vakantie? Dan sluit je deze verzekering ook precies voor deze reisduur af. De verzekering is opgebouwd uit een basisverzekering die aan te vullen is met verschillende aanvullende opties. Deze opties variëren van een wereldwijd dekkingsgebied tot een dekking voor wintersport of autohulp.

Voor- en nadelen

Het voordeel van deze verzekering is dat je alleen betaalt voor de periode waarin je op vakantie bent. Daarnaast hoef je er niet aan te denken om de verzekering op te zeggen, dit gaat automatisch. Wanneer je vaker per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk goedkoper. Je moet namelijk iedere keer dat je een kortlopende reisverzekering afsluit poliskosten betalen en je betaalt op het moment dat je ongeveer meer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat relatief gezien een hogere premie.

Dekking

De dekking van een kortlopende reisverzekering hangt af van een aantal factoren. Je kan namelijk de reisverzekering zelf opbouwen aan de hand van aanvullende opties, zo stem je de reis af op jouw reisdoel en -duur. Daarnaast kan het basispakket van de reisverzekering verschillen per verzekeraar. De precieze dekking kan je vinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Meestal zijn de volgende zaken standaard verzekerd:

  • Schade door verlies, diefstal of vernieling van bagage;
  • Medische kosten die boven het Nederlandse tarief uitkomen;
  • Kosten voor persoonlijke hulpverlening;
  • Telecommunicatiekosten bij noodgevallen.

Vergoeding

De prijs van een kortlopende reisverzekering hangt, zoals blijkt uit bovenstaande, af van verschillende factoren. Het ligt eraan hoe lang je op vakantie gaat, welke aanvullende opties je afsluit en bij welke verzekeraar je de verzekering afsluit. Voordat je een verzekering afsluit is het daarom handig om meerdere aanbieders te vergelijken, zo vind je de goedkoopste aanbieder voor de reisverzekering die jij zoekt. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om online meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Afsluiten

Wanneer je al bijna op vakantie gaat, maar vergeten bent om een reisverzekering af te sluiten, hoeft dit geen probleem te zijn. Het is nog mogelijk om een kortlopende reisverzekering ‘last minute’ tot vlak voor vertrek af te sluiten. Tegenwoordig kun je een reisverzekering eenvoudig online (via je smartphone) afsluiten en ontvang je de polis op de mail.

Annulering

Wanneer je door onverwachte omstandigheden je reis moet annuleren of tijdens je vakantie eerder naar huis dient te gaan, wordt dit niet vergoed door je kortlopende reisverzekering. In dit geval moet je een annuleringsverzekering hebben. Bij sommige reisverzekeringen is het mogelijk annulering af te sluiten als aanvullende verzekering. Wanneer dit niet het geval is kun je een aparte (kortlopende) annuleringsverzekering afsluiten.

Leeftijd

Tot je achttiende kun je voor een voordelige prijs meeverzekerd worden op de gezinspolis van je ouders. Vanaf je achttiende moet je zelf voor je reisverzekering zorgen. Vergeet daarom niet om dit te regelen!

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.