Dé studentenverzekering specialist

Vergelijken, opzeggen en overstappen

In Nederland is iedereen verplicht om een zorgverzekering te hebben. Wanneer je deze niet afsluit krijg je zelfs een boete. En als je vervolgens nog geen zorgverzekering afsluit, houdt de overheid een premiebedrag in van je salaris. Daarom kan je maar beter zelf een zorgverzekering afsluiten, dan heb je er tenminste wat over te zeggen! Maar hoe kies je een zorgverzekering? En wanneer kan je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

Vergelijken

Je mag zelf je zorgverzekering kiezen. Dit zal echter niet iedereen gemakkelijk vinden, er is namelijk zoveel keuze! Misschien kijk jij als eerste naar de hoogte van de premie, want hoe minder je betaalt hoe prettiger toch? Het is echter niet altijd verstandig voor de laagste premie te gaan, het kan namelijk zo zijn dat je daarbij moet inleveren op kwaliteit, je eigen risico flink omhoog gaat of dat je niet zelf kunt beslissen naar welke zorgverlener je gaat.
Voor de drukke of luie student hebben we een selectie gemaakt met enkele goede studenten zorgverzekeringen. Daarnaast geven we je alle ins en outs die je nodig hebt voor het maken van een bewuste en weloverwogen keuze.

Lees hierover verder op vergelijken zorgverzekering.

Opzeggen

Iedere Nederlander heeft dus een zorgverzekering nodig. Toch kan je je zorgverzekering opzeggen, maar alleen omdat je wilt kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Er zijn wel regels omtrent het opzeggen van je zorgverzekering. Zo kan dit alleen aan het einde van het kalenderjaar; je opzegging moet op 31 december bij je zorgverzekeraar binnen zijn. Als je namelijk voor 1 januari niet kenbaar hebt gemaakt dat je je zorgverzekering wilt opzeggen of dat je wilt overstappen, wordt je zorgverzekering automatisch met een jaar verlengd.

Lees meer over hoe je je zorgverzekering op kan zeggen, voor wanneer je een nieuwe zorgverzekering moet hebben afgesloten en meer op opzeggen zorgverzekering.

Overstappen

Ben je niet tevreden over je huidige zorgverzekering? Of denk je dat je premie wel wat lager kan? Dan is het tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Nadat je een weloverwogen keuze hebt gemaakt kan je je aanmelden bij de nieuwe zorgverzekering van jouw keuze. Zorg echter dat je dit uiterlijk op 31 december aan je nieuwe zorgverzekering laat weten. Als je dit namelijk uiterlijk op 31 december doet, zegt je nieuwe verzekeraar je oude zorgverzekering voor je op. Dat scheelt je toch weer wat moeite en een postzegel!

Heb je nog geen keuze gemaakt en zou je daar wat extra tijd voor willen? Zeg dan zelf je huidige zorgverzekering op; 31 december moet je huidige verzekeraar weten dat je hebt opgezegd. Je hebt dan een maand de tijd om na te denken en een keuze te maken. Zolang je maar je uiterlijk op 31 januari hebt ingeschreven bij een nieuwe zorgverzekeraar.
Wanneer je je nieuwe zorgverzekering hebt aangevraagd kan de verzekering minimaal op die dag ingaan dat de aanvraag is ontvangen door de nieuwe verzekeraar.

Voor meer informatie kan je altijd kijken bij tips zorgverzekering.

Vind je deze informatie nuttig?