Dekking reisverzekering

Er zijn veel soorten verzekeringen op de markt en soms is het moeilijk om te bedenken welke verzekeringen jij als student nou precies nodig hebt. De reisverzekering is een zeer specifieke verzekering die belangrijk is voor iedereen die wel eens op citytrip, zakenreis, vakantie of wereldreis gaat. Maar wat verzeker je hier nou precies mee? Op deze pagina vind je meer informatie over wat de dekking van de reisverzekering inhoudt.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering is voor een groot gedeelte zelf samen te stellen en zo kun je deze precies afstemmen op jouw vakantiewensen. Bijna alle reisverzekeringen zijn namelijk opgebouwd uit twee delen:

 • Een basisdekking die je als klant sowieso afsluit
 • Aanvullende dekkingen die je tegen extra premie kunt bijverzekeren

Je kunt de reisverzekering als student goed gebruiken als een aanvulling op andere verzekeringen. Zo heeft iedere Nederlander een ziektekostenverzekering die spoedeisende hulp in het buitenland deels dekt en hebben veel mensen al een internationale autoverzekering.

Basisdekking reisverzekering voor student

Wat er precies met de basisdekking verzekerd wordt is per reisverzekeraar verschillend. Wel zijn er veel overeenkomsten tussen de basispolissen te ontdekken. De zaken die meestal standaard onder de dekking vallen zijn:

 • Vergoeding voor buitengewone kosten zoals telefoonkosten en extra verblijfskosten na een ongeval
 • Een basisdekking voor bagage
 • 24/7 toegang tot een professionele alarmcentrale
 • Vergoeding voor schade aan een accommodatie

Voor veel studenten is deze dekking niet voldoende, omdat er bijvoorbeeld een goede dekking voor medische kosten en wintersport mist.

Lees meer informatie op de pagina Basisdekking reisverzekering

Aanvullende dekkingen reisverzekering voor student

Om je reisverzekering nog completer te maken kun je vaak kiezen uit een aantal extra opties die je tegen een kleine vergoeding bij kunt laten verzekeren. Meestal zijn deze onderverdeeld in de volgende mogelijkheden:

 • Medische kosten: alle zorgtarieven hoger dan de Nederlandse prijs worden vergoed
 • Wintersport/gevaarlijke sporten: je uitrusting en ongevallen zijn verzekerd
 • Pechhulp: een dekking voor de autovakantie
 • Bagage: een hoger bedrag meeverzekeren
 • Ongevallen: een vergoeding voor ongevallen waardoor je invalide raakt

Meer informatie vind je op de pagina Aanvullende dekkingen reisverzekering

Schadeverzekering

De reisverzekering valt in de categorie schadeverzekeringen. Dit betekent dat de verzekering je voor bepaalde risico`s een dekking biedt voor de onkosten die hieruit voortkomen. Als verzekerde betaal je vooraf premie en de verzekeraar komt pas in actie wanneer er op een bepaald moment schade ontstaat. Een reisverzekering is er specifiek voor om schadegevallen tijdens een vakantie te dekken. Het gaat dan meestal om zaken als gestolen bagage, problemen met accommodaties en medische hulp op reis. Jouw verzekeringspolis is de exacte afspraak die je met jouw verzekeraar hebt gemaakt over de dekking. Enkel de schadegevallen die daarin vermeld staan worden ook daadwerkelijk vergoed. Dit kan per reisverzekeraar verschillen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.