Allianz Direct

Allianz Direct is een grote verzekeringsmaatschappij, die haar verzekeringen en diensten volledig online aanbiedt. Allianz is actief in Nederland en verschillende andere landen in Europa. De verzekeraar staat voor integriteit en transparantie en biedt verzekeringen aan op het gebied van wonen, reizen, aansprakelijkheid en voertuigen. Op deze pagina vind je meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct.

Direct naar Allianz Direct

Aansprakelijkheidsverzekering Allianz Direct

Bij Allianz Direct kun je met een aansprakelijkheidsverzekering rekenen op dekking voor onbedoelde schade die je toebrengt aan anderen of hun bezittingen, zoals huizen, voertuigen, of zelfs dieren. Of het nu gaat om een voetbal die per ongeluk een ruit inslaat of een vallende dakpan die de auto van de buren beschadigt, Allianz Direct staat garant voor schadevergoeding als je volgens de wet verantwoordelijk wordt gehouden voor deze schade. Zowel jij als je gezinsleden en/of andere huisgenoten zijn verzekerd.

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt naast schade die je toebrengt aan spullen van anderen ook schade aan andere personen. Materiële schade is de schade aan spullen van een ander en is vaak eenvoudiger te regelen. Letselschade heeft betrekking op verwondingen of, in het ergste geval, overlijden. Let wel, schade aan je eigen bezittingen of aan gehuurde of geleende goederen valt niet onder deze dekking.

Wanneer je een melding maakt van schade die je hebt veroorzaakt, zorgt Allianz Direct voor de afhandeling van de schade met de betrokken partij. Voor een beoordeling van de oorzaak en de omvang van de schade kan een expert worden ingeschakeld. Als verzekeringnemer moet je Allianz Direct op tijd informeren, je maandelijkse premie te betalen en onmiddellijk melding te maken van veroorzaakte schade.

Dekking Allianz Direct

Aansprakelijkheidsverzekering Allianz Direct

Dekking

Wie is verzekerd?

Jij, je gezinsleden en andere huisgenoten. Ook au pairs en huisdieren zijn verzekerd.

Verzekerd bedrag

Maximaal € 2.500.000,-

Verzekerde gebeurtenissen

Schade door je eigen woonhuis, schade aan iemand anders voor wie de verzekering ook geldt, schade door je huisdier(en) en schade terwijl je iemand anders helpt.

Dekkingsgebied

Wereldwijd.

Eigen risico

€0,-

Schade tijdens een vriendendienst

Tot maximaal € 15.000,-

Schade aan gehuurde of geleende spullen

Tot maximaal € 15.000,-

Schade door een motorvoertuig

Tot maximaal € 10.000,-

Wat is niet verzekerd?

Zoals bij iedere verzekering gelden er bij de aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct dekkingsbeperkingen. Zo vallen de volgende gebeurtenissen niet binnen de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering:

  • Schade door opzet of door een misdrijf
  • Schade aan je eigen spullen, of die van je huisgenoten
  • Schade door je auto (dit valt onder de WA verzekering)
  • Schade door sport en spel
  • Schade tijdens werk

Aanvullende dekkingen

Bij Allianz Direct is het niet mogelijk om aanvullende dekkingen voor de aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je kunt er daarentegen wel voor kiezen om naast een aansprakelijkheidsverzekering ook een inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je ook (de spullen in) je eigen woning tegen schade.

Contact met Allianz Direct

Contactgegevens

Adres

Coolsingel 120, 3011 AG Rotterdam

Telefoon aansprakelijkheidsverzekering

088 577 2828

Telefoon algemeen

010 300 6540

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.allianzdirect.nl
  • www.rijksoverheid.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.