Zorgverzekering Inboedelverzekering Studentenpakket Studentenleven Actueel
flight_takeoff Reisverzekering
 • print

  Doorlopende reisverzekering student

  Nederlanders zijn een reislustig volk! Naast de zomervakantie zijn ook weekendjes weg, stedentrips en wintersporten populair. Om ervoor te zorgen dat je tijdens al je reisjes goed verzekerd bent voor schade aan bijvoorbeeld je bagage of vakantieverblijf en eventuele medische noodzakelijke behandelingen, is het verstandig een doorlopende reisverzekering afsluiten.

  Basisverzekering met modules

  Een doorlopende reisverzekering is er om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent voor onvoorziene situaties in het buitenland. Je sluit deze verzekering bijna altijd af voor de periode van een jaar. Een doorlopende reisverzekering bestaat uit een basisverzekering die je naar wens kan aanvullen met aanvullende modules afgestemd op jouw reis, zoals pechhulp en maximale reisduur.

  Waarom een doorlopende reisverzekering

  Met een doorlopende reisverzekering ben je gedurende een heel jaar verzekerd. Wanneer je bijvoorbeeld onverwachts een weekendje weg gaat, hoef je je dus geen zorgen te maken over de verzekering. Daarnaast hoef je maar één keer de afsluitkosten van de verzekering te betalen, in plaats van bij iedere vakantie die je los wilt verzekeren. Of de maandelijkse kosten van de verzekering opwegen tegen het afsluiten van losse kortlopende reisverzekeringen hangt af van het aantal keren dat je per jaar op vakantie gaat. Wanneer je 21 dagen of meer op vakantie gaat ben je goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Indien je minder op vakantie gaat kan je een kijkje nemen op onze pagina over kortlopende reisverzekeringen.

  Dekking

  Het basispakket van een doorlopende reisverzekering is bij elke verzekeraar weer gebonden aan andere voorwaarden. Ook de inhoud van het basispakket en de aanvullende verzekeringen kunnen per verzekeraar verschillen. Over het algemeen ben je verzekerd voor de volgende situaties:

  • Persoonlijke hulpverlening via een alarmcentrale;
  • Kosten door schade aan en diefstal of verlies van bagage;
  • Buitengewone kosten, zoals opsporings- en reddingsacties of repatriëring.

  Tabeloverzicht doorlopende reisverzekeringen

  In onderstaand tabeloverzicht worden verschillende doorlopende reisverzekeraars met elkaar vergeleken op basisdekking en premie.

  Centraal Beheer Achmea

  Basispakket

  Europadekking

  Werelddekking

  Hulpverlening

  Alarmcentrale 24 per dag en 7 dagen per week bereikbaar en dekking onverwachte kosten

  Alarmcentrale 24 per dag en 7 dagen per week bereikbaar en dekking onverwachte kosten

  Ongevallen

  In geval van een ongeval met blijvende invaliditeit tot gevolg wordt maximaal €50.000,- vergoed. Bij overlijden is dat €5000,-.

  In geval van een ongeval met blijvende invaliditeit tot gevolg wordt maximaal €50.000,- vergoed. Bij overlijden is dat €5000,-.

  Bagage

  Tot maximaal € 2.500,- per persoon per reis

  Tot maximaal € 2.500,- per persoon per reis

  Premie

  € 3,34 per maand

  € 3,53 per maand

  Info & Afsluiten
  Het basispakket van de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer Achmea kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende modules:
  • Annulering;
  • Medische kosten;
  • Voertuighulp;
  • Vervangend vervoer;
  • Winter- en onderwatersport;
  • Zakenreis.

  Voor meer uitgebreide informatie kan je de pagina van reisverzekeraar Centraal Beheer Achmea raadplegen.

  FBTO

  De doorlopende reisverzekering van FBTO biedt je de meest basale dekkingen, waaronder persoonlijke hulpverlening en bagage. Aan de hand van het uitgebreide aanbod aanvullende modulen kan je de reisverzekering goed afstemmen op jouw reisdoel.

  Dekking basispakket

  Persoonlijke hulp

  Max. de kostprijs + 24/7 FBTO alarmcentrale

  Hoeveel dagen max

  Max. 60 dagen

  Dekkingsgebied

  Europa

  Bagage

  Max. €2500,- per persoon met €100 eigen risico

  Premie

  € 2,19 per maand

  Info & Afsluiten
  De basis doorlopende reisverzekering van FBTO kan met de volgende aanvullende modulen worden uitgebreid:
  • Aanvullende ziektekosten;
  • Annulering;
  • Ongevallen;
  • Voertuigenhulp;
  • Werelddekking;
  • Winter- en onderwatersport;
  • Zakenreizen.

  Ben je op zoek naar meer informatie over deze reisverzekeraar? Bekijk dan onze uitgebreide pagina over reisverzekeraar FBTO.

  Maandelijkse premie

  Voor een doorlopende reisverzekering betaal je maandelijks een premie. Hoe hoog deze premie is hangt af van jouw verzekeraar, je basis doorlopende reisverzekering en de aanvullende modules die je hebt gekozen. Aan de hand van bovenstaand overzicht of onze reisverzekeraars pagina loont het derhalve verschillende verzekeringen en dekkingen met elkaar te vergelijken.

  Vergoeding

  De hoogte van de vergoeding die je krijgt na schade of een ongeval hangt af van jouw verzekeraar en wat voor schade het is. In de verzekeringspolis staan voorwaarden voor de maximale dekking per categorie. Zo is met betrekking tot de bagagedekking computer- en beeldapparatuur vaak tot een beperkt bedrag gedekt, personenhulpverlening voor de kostprijs en schade aan accommodaties tot enkele honderden euro`s.

  Opzeggen

  Een doorlopende reisverzekering sluit je af voor een jaar. Wanneer je niet tevreden bent over je reisverzekering of hem niet meer nodig hebt is het mogelijk deze op te zeggen. Dit is verbonden aan twee voorwaarden:

  • Wanneer je in het eerste jaar van de verzekering zit moet de verzekeraar jou laten weten dat de reisverzekering automatisch verlengd gaat worden. Als je de verzekering niet door wilt laten lopen, moet je dit voor de contractvervaldatum doorgeven.
  • Na het eerste jaar gelden er andere regels. Vanaf dan kun je reisverzekering op ieder gewenst moment stop te zetten met een opzegtermijn van een maand.

  Vind je deze informatie nuttig?

  Pagina’s