Doorlopende reisverzekering student

Nederlanders zijn een reislustig volk! Naast de zomervakantie zijn ook weekendjes weg, stedentrips en wintersporten populair. Om ervoor te zorgen dat je tijdens al je reisjes goed verzekerd bent voor schade aan bijvoorbeeld je bagage of vakantieverblijf en eventuele medische noodzakelijke behandelingen, is het verstandig een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Basisverzekering met modules

Een doorlopende reisverzekering is er om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent voor onvoorziene situaties in het buitenland. Je sluit deze verzekering bijna altijd af voor de periode van een jaar. Een doorlopende reisverzekering bestaat uit een basisverzekering die je naar wens kan aanvullen met aanvullende modules afgestemd op jouw reis, zoals pechhulp en maximale reisduur.

Waarom een doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering ben je gedurende een heel jaar verzekerd. Wanneer je bijvoorbeeld onverwachts een weekendje weg gaat, hoef je je dus geen zorgen te maken over de verzekering. Daarnaast hoef je maar één keer de afsluitkosten van de verzekering te betalen, in plaats van bij iedere vakantie die je los wilt verzekeren. Of de maandelijkse kosten van de verzekering opwegen tegen het afsluiten van losse kortlopende reisverzekeringen hangt af van het aantal keren dat je per jaar op vakantie gaat. Wanneer je 21 dagen of meer op vakantie gaat ben je goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Indien je minder op vakantie gaat kan je een kijkje nemen op onze pagina over kortlopende reisverzekeringen.

Dekking

Het basispakket van een doorlopende reisverzekering is bij elke verzekeraar weer gebonden aan andere voorwaarden. Ook de inhoud van het basispakket en de aanvullende verzekeringen kunnen per verzekeraar verschillen. Over het algemeen ben je verzekerd voor de volgende situaties:

 • Persoonlijke hulpverlening via een alarmcentrale;
 • Kosten door schade aan en diefstal of verlies van bagage;
 • Buitengewone kosten, zoals opsporings- en reddingsacties of repatriëring.

Tabeloverzicht doorlopende reisverzekeringen

In onderstaand tabeloverzicht worden verschillende doorlopende reisverzekeraars met elkaar vergeleken op basisdekking en premie.

Centraal Beheer Achmea

Basispakket

Europadekking

Werelddekking

Hulpverlening

Alarmcentrale 24 per dag en 7 dagen per week bereikbaar en dekking onverwachte kosten

Alarmcentrale 24 per dag en 7 dagen per week bereikbaar en dekking onverwachte kosten

Ongevallen

In geval van een ongeval met blijvende invaliditeit tot gevolg wordt maximaal €50.000,- vergoed. Bij overlijden is dat €5000,-.

In geval van een ongeval met blijvende invaliditeit tot gevolg wordt maximaal €50.000,- vergoed. Bij overlijden is dat €5000,-.

Bagage

Tot maximaal € 2.500,- per persoon per reis

Tot maximaal € 2.500,- per persoon per reis

Premie

€ 3,34 per maand

€ 3,53 per maand

Info & Afsluiten

Het basispakket van de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer Achmea kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende modules:

 • Annulering;
 • Medische kosten;
 • Voertuighulp;
 • Vervangend vervoer;
 • Winter- en onderwatersport;
 • Zakenreis.

Voor meer uitgebreide informatie kan je de pagina van reisverzekeraar Centraal Beheer Achmea raadplegen.

FBTO

De doorlopende reisverzekering van FBTO biedt je de meest basale dekkingen, waaronder persoonlijke hulpverlening en bagage. Aan de hand van het uitgebreide aanbod aanvullende modulen kan je de reisverzekering goed afstemmen op jouw reisdoel.

Dekking basispakket

Persoonlijke hulp

Max. de kostprijs + 24/7 FBTO alarmcentrale

Hoeveel dagen max

Max. 60 dagen

Dekkingsgebied

Europa

Bagage

Max. €2500,- per persoon met €100 eigen risico

Premie

€ 2,19 per maand

Info & Afsluiten

De basis doorlopende reisverzekering van FBTO kan met de volgende aanvullende modulen worden uitgebreid:

 • Aanvullende ziektekosten;
 • Annulering;
 • Ongevallen;
 • Voertuigenhulp;
 • Werelddekking;
 • Winter- en onderwatersport;
 • Zakenreizen.

Ben je op zoek naar meer informatie over deze reisverzekeraar? Bekijk dan onze uitgebreide pagina over reisverzekeraar FBTO.

Maandelijkse premie

Voor een doorlopende reisverzekering betaal je maandelijks een premie. Hoe hoog deze premie is hangt af van jouw verzekeraar, je basis doorlopende reisverzekering en de aanvullende modules die je hebt gekozen. Aan de hand van bovenstaand overzicht of onze reisverzekeraars pagina loont het derhalve verschillende verzekeringen en dekkingen met elkaar te vergelijken.

Vergoeding

De hoogte van de vergoeding die je krijgt na schade of een ongeval hangt af van jouw verzekeraar en wat voor schade het is. In de verzekeringspolis staan voorwaarden voor de maximale dekking per categorie. Zo is met betrekking tot de bagagedekking computer- en beeldapparatuur vaak tot een beperkt bedrag gedekt, personenhulpverlening voor de kostprijs en schade aan accommodaties tot enkele honderden euro`s.

Opzeggen

Een doorlopende reisverzekering sluit je af voor een jaar. Wanneer je niet tevreden bent over je reisverzekering of hem niet meer nodig hebt is het mogelijk deze op te zeggen. Dit is verbonden aan twee voorwaarden:

 • Wanneer je in het eerste jaar van de verzekering zit moet de verzekeraar jou laten weten dat de reisverzekering automatisch verlengd gaat worden. Als je de verzekering niet door wilt laten lopen, moet je dit voor de contractvervaldatum doorgeven.
 • Na het eerste jaar gelden er andere regels. Vanaf dan kun je reisverzekering op ieder gewenst moment stop te zetten met een opzegtermijn van een maand.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.