De Christelijke Zorgverzekeraar logo

De christelijke zorgverzekeraar

De christelijke zorgverzekeraar kenmerkt zich als een zorgverzekeraar die zowel met zijn basis- als aanvullende zorgverzekeringen aansluit bij een christelijke levensovertuiging. Als (christelijke) student kan het fijn zijn om te weten dat je bij deze zorgverzekeraar dus bewuste keuzes kunt maken die goed overeenkomen met waar jij in het dagelijks leven voor staat. De christelijke zorgverzekeraar kan je ook specifiek helpen bij het vinden van de juiste zorg. Zorg die bij jou past als christelijke student, zo kan De christelijke zorgverzekeraar bijvoorbeeld mee helpen zoeken naar een christelijke therapeut of zorgverlener.

Echter, je kunt ook uit algemeen oogpunt besluiten je zorgverzekering af te sluiten bij De christelijke zorgverzekeraar. Deze zorgverzekeraar biedt namelijk zorg bij zowel algemene- als christelijke zorgverleners. Eerder werkte De christelijke zorgverzekeraar met uitsluitingen van vormen van zorg die niet passen bij de christelijke visie. Vanaf 2023 zit alle zorg die standaard via een basisverzekering wordt aangeboden, ook in de basisverzekering van De christelijke zorgverzekeraar.

De christelijke zorgverzekeraar 2024

Direct naar De christelijke zorgverzekeraar

De christelijke zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar De christelijke zorgverzekeraar zorgpremie overzicht
Jaar Combinatie Natura Natura (select)
2024 € – € 143,45 € 140,45
2023 € – € 137,95 € 131,95
2022 € – € 124,90 € 117,30
2021 € – € 128,45 € 120,95
2020 € – € 125,45 € 115,95
2019 € 133,75 € 126,95 € 114,95
2018 € 123,75 € 119,45 € 105,95
2017 € 121,75 € 117,45 € –
2016 € 113,25 € 109,45 € –
2015 € 106,25 € 102,45 € –
* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

De christelijke zorgverzekeraar basiszorgverzekering

Met een basisverzekering ben je in ieder geval verzekerd van de belangrijkste zorg, zoals huisartsen- en ziekenhuiszorg, vervoer, psychologische hulp, verloskundige zorg, kraamzorg en ook de meeste medicijnen (uitgezonderd van een eventuele eigen bijdrage).

De christelijke zorgverzekeraar biedt twee basisverzekeringen. Het verschil tussen deze twee zit hem niet in de vergoedingen, maar in het aantal ziekenhuizen en zorgverleners waarbij sprake is van 100% vergoeding.

Het gaat om de volgende twee basisverzekeringen:

 • De Principe Polis Budget – naturapolis met selectieve contractering: Dit is de goedkoopste variant. Zorg wordt vergoed bij een (let op) beperkt aantal ziekenhuizen en zorgverleners die onder contract staan bij De christelijke zorgverzekeraar. Maak je hier gebruik van, dan is er wel sprake van 100% vergoeding. -Neem je zorg af bij zorgverleners die niet onder contract staan en bij niet geselecteerde ziekenhuizen, dan betreft de vergoeding 75% van het gemiddelde tarief waarvoor De christelijke zorgverzekeraar zorg heeft ingekocht (bij gecontracteerde zorgverleners).
 • De Principe Polis – naturapolis. Dit is de meest gekozen variant. Hierbij is geen sprake van selectieve contractering. De vergoedingen zijn hetzelfde: voor zorg die je afneemt bij onder contract staande ziekenhuizen en zorgverleners geldt 100% vergoeding en voor zorgverleners zonder contract geldt 75% vergoeding van het gemiddelde tarief waarvoor De christelijke zorgverzekeraar de zorg heeft ingekocht (bij gecontracteerde zorgverleners).
Op de basisverzekeringen van De christelijke zorgverzekeraar geldt geen medische selectie.

Zorg uitgesloten van vergoeding, vanuit de basisverzekering

Eerder kon je al lezen dat De christelijke zorgverzekeraar bepaalde medische activiteiten niet vergoed, omdat ze het leven van een mens ingrijpend kunnen veranderen omdat dit niet in overeenstemming is met de christelijke visie. Vanuit de basisverzekering kun je denken aan de volgende zaken die dan niet vergoed worden door De christelijke zorgverzekeraar:

 • Abortus (met uitzondering van een abortus die uitgevoerd moet worden wanneer de moeder in gevaar is).
 • Euthanasie
 • In-vitrofertilisatie, beter bekend als IVF: een behandeling waarbij geslachtscellen gebruikt worden die niet van de wettelijke partner zijn.
 • Kunstmatige inseminatie met sperma van een donor.
 • Hormoonbehandelingen en geslacht veranderende ingrepen bij transseksualiteit.
 • Anticonceptiemiddelen die een mogelijke abortieve werking zouden kunnen hebben.
 • Genetische onderzoeken die tot gevolg het doden van de ongeboren vrucht kunnen hebben.

Tandartsverzekering

Ook is het mogelijk aanvullend een tandartsverzekering af te sluiten. Zo kun je kiezen uit een tandsmall- of tandmedium variant, afhankelijk van of je vaak graatjes hebt en/of vaak een bezoek aan de tandarts brengt. In het geval van een heel slecht gebit, kun je kiezen voor de tandlarge variant.

Op een tandartsverzekering geldt wel medische selectie. Wacht dus niet met het afsluiten van deze verzekering, tot je hoge kosten verwacht.

Overstappen

Ben je nog meeverzekerd bij je ouders, dan kun je direct overstappen naar een verzekering bij De christelijke zorgverzekeraar. Heb je al wel je eigen verzekering, dan moet je voor het overstappen wachten tot 1 januari.

Welke voordelen heb je als student als je een verzekering afsluit bij De christelijke zorgverzekeraar?

De christelijke zorgverzekeraar biedt aantrekkelijke kortingen voor jongere en studenten. Zo krijg je een bepaald percentage korting op je basisverzekering en korting op aanvullende (tandarts)verzekeringen. Deze kortingen kunnen je veel schelen in je maandelijkse premie.

Daarnaast heeft De christelijke zorgverzekeraar ook andere voordelen als je een aanvullende verzekering bij hen afsluit. Zo kun je met korting (zonne)brillen en contactlenzen aanschaffen.

De christelijke zorgverzekeraar app

Met de app van De christelijke zorgverzekeraar is het gemakkelijk om je berichten en rekeningen in 1 oogopslag te bekijken. Zorgkosten van familieleden zijn ook gemakkelijk in te zien en rekeningen sturen gaat op deze wijze ook snel.

Geboorteservice

Als je als jonge ouder, je eerste kindje verwacht kun je gebruik maken van de geboorteservice van De christelijke zorgverzekeraar. Hierbij wordt een persoonlijke Zorgcoach ingeschakeld die je helpt de juiste zorg te vinden. Denk hierbij aan ziekenhuisvergelijking, wachtlijstbemiddeling en zorgbemiddeling als het gaat om christelijke zorg en bijvoorbeeld ook christelijk verantwoorde IVF. De zorgcoach kan je ook uitleggen welke vergoedingen er zijn op het gebied van zwangerschap en bij borstvoeding of je helpen bij het aanvragen van een kraampakket of bij het vinden van een echografisch centrum of verloskundige.

Inloggen bij De christelijke zorgverzekeraar

Wil je inloggen bij De christelijke zorgverzekeraar? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij De christelijke zorgverzekeraar.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt De christelijke zorgverzekeraar van 33 klanten een gemiddelde beoordeling van een 9.5

De christelijke zorgverzekeraar logo
Contactgegevens
Telefoon 033 422 81 88
Post Postbus 70001, 3000 KB Rotterdam
Facebook https://www.facebook.com/dechristelijkezorgverzekeraar
Twitter @dechristelijke
Direct naar De christelijke zorgverzekeraar

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.dechristelijkezorgverzekeraar.nl
 • www.rijksoverheid.nl
 • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.