Bespaartips inboedelverzekering

Hoewel het afsluiten van een inboedelverzekering niet verplicht is, wat wel het geval is bij je zorgverzekering, is het geen overbodige luxe je spullen goed te verzekeren tegen verschillende vormen van schade. In je (studenten)huis kan je immers te maken krijgen met lekkage, brand- dan wel rookschade of diefstal. Als student heb je normaliter al genoeg (vaste) lasten, om je op weg te helpen met het vinden en afsluiten van inboedelverzekering met een goede dekking en scherpe premie kunnen de volgende bespaartips wellicht goed van pas komen.

Kortingsmogelijkheden

Er zijn verschillende kortingsmogelijkheden bij het afsluiten van of het switchen naar een nieuwe inboedelverzekering.

Pakketkorting

Indien je een inboedelverzekering afsluit bij een verzekeraar waar je ook andere verzekeringen hebt lopen, kan het zijn dat je recht hebt op pakket- of stapelkorting. Sommige verzekeraars richten deze pakketkorting specifiek op studenten, je kan dan pakketten afsluiten met een inboedelverzekering in combinatie met bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering. De verzekeraars kunnen dit aanbieden omdat studenten in de regel minder waardevolle bezittingen hebben. Verlies echter niet de kritische blik en vraag ook bij andere verzekeraars offertes aan. Ondanks de stapelkorting kan na een vergelijking van premie en dekking immers blijken dat het voordeliger is bij een andere verzekeraar de inboedelverzekering af te sluiten.

Beveiliging

Indien je in een (studenten)huis woont die aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden voldoet, kan je korting krijgen op je inboedelverzekering. Het gaat om woningen die een politiekeurmerk Veilig Wonen hebben of een borgcertificaat. Je kunt op deze pagina meer lezen over het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Betaling in één keer

Indien je er voor kiest de premie in één keer voor een heel jaar te betalen krijg je bij veel verzekeraars een paar procent korting op je premie. Hoewel je in één keer een hoog bedrag dient op te hoesten, ben je aan het eind van de rit minder geld kwijt.

Collectieve inboedelverzekering studentenhuis

Een collectief bestrijkt een grote groep personen, bijvoorbeeld studenten of werknemers die zich in hetzelfde schuitje bevinden. Het is misschien mogelijk via je huisbaas of studentenhuisvester een gezamenlijke, collectieve inboedelverzekering af te sluiten. Naast de collectiviteitskorting voorkom je op die manier dat je dubbel verzekerd raakt. Bij bepaalde studentenhuisvesters is je inboedel namelijk via je huurcontract automatisch meeverzekerd.

Studenten inboedelverzekering

Je bent op zoek naar een inboedelverzekering die aansluit op jouw woonsituatie als student. Om te besparen op de premie is het daarom van groot belang een bijpassende verzekeringsvariant af te sluiten. Zo kan je bij de meeste verzekeraars onder meer kiezen uit een uitgebreide, zeer uitgebreide of all-risk variant. Vergelijk deze varianten in de Studenten inboedelverzekering vergelijken met elkaar. Afhankelijk van de gewenste dekking en de hoogte van de premie zal een bepaalde variant bij een bepaalde verzekeraar als beste uit de bus komen. De schadeclaims zijn derhalve lager.

Inboedelwaarde

Zorg er ten slotte voor dat je bij het afsluiten van een inboedelverzekering de juiste inboedelwaarde doorgeeft. Op basis van deze geschatte inboedelwaarde wordt immers je premie berekend. Daarbij geldt: hoe hoger de waarde, hoe hoger de premie. Voorkom dus dat je teveel premie betaalt en oververzekerd raakt door een juiste schatting door te geven.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:
Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.