Alles-in-één pakket

Ben je naast een inboedelverzekering ook van plan een opstal-, aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekering af te sluiten? Dan kan je er voor kiezen deze verzekeringen los bij verschillende verzekeraars of in pakketvorm bij één en dezelfde verzekeraar af te sluiten. Welke voordelen levert een dergelijk verzekeringspakket je op? En waar dien je, alvorens de keuze te maken of je de verzekeringen los of gebundeld afsluit, op te letten?

Alles-in-één pakket

Een veelvoorkomende combinatie van verzekeringen in zogenaamde woonverzekeringspakketten is de bundeling van een inboedel-, opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering. Van deze pakketten kunnen, afhankelijk van de verzekeraar en wat deze aanbiedt, eventueel een rechtsbijstands- of autoverzekering ook onderdeel uitmaken. Een aantal voordelen op een rijtje:

Eenvoud en gemak

Op het moment dat er zich een schadegebeurtenis voordoet, dien je slechts met één en dezelfde verzekeraar contact op te nemen. Is er bijvoorbeeld onduidelijkheid of bij brand aan je huis de inboedel- of opstalverzekering dient te worden aangesproken, wordt de discussie vermeden wie welk schadebedrag dient te vergoeden. De verzekeringen zijn immers bij dezelfde verzekeraar ondergebracht.

Pakketkorting

Sluit je 3 of meer verzekeringen af bij dezelfde verzekeraar, dan krijg je al snel zo’n 10% pakketkorting. Dit levert je interessante premiekortingen op bij dezelfde verzekeraar. Vergelijk echter ook altijd wat de betreffende verzekeringen ‘los’ aan kosten bij verschillende verzekeraars met zich meebrengen, wellicht kan dit alsnog voordeliger zijn.

Gelijke vervaldatum

De verzekeringen hebben in de regel ook een gelijke vervaldatum; het moment waarop het nieuwe verzekeringsjaar start. Dit vergemakkelijkt het overstappen naar een andere verzekeraar indien gewenst.

Betalen in maandelijkse termijnen zonder premieopslag

Bij veel verzekeraars kan je, indien je een verzekeringspakket hebt afgesloten, in maandelijkse termijnen je premie voldoen zonder extra premieopslag.

Aandachtspunten

Zoals blijkt uit het bovenstaande, heeft het afsluiten van verschillende verzekeringen in pakketvorm bij dezelfde verzekeraar zijn voordelen. Toch zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten die niet uit het oog mogen worden verloren op het moment dat je voor de beslissing staat of je voor een pakket gaat of een aantal ‘losse’ verzekeringen.

Is pakketkorting altijd goedkoper?

Pakketkortingen zijn aanlokkelijk en kunnen, zeker op het moment dat je een veelheid aan verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit, de nodige korting opleveren. Echter, op het moment dat je de ‘losse’ verzekeringen goed met elkaar vergelijkt, leert de ervaring dat je in bepaalde gevallen toch goedkoper uit bent als je elke verzekering bij de ‘goedkoopste’ aanbieder uitkiest. Hoewel dit een wat intensiever zoekproces is, kan het je behoorlijk wat geld besparen.

Verschil in kwaliteit

Daarnaast dient te worden gewezen op de pakketinhoud. De verzekeringspakketten zijn samengesteld door de verzekeraar en bevatten een bepaalde basisinhoud. Het is maar de vraag of deze basisinhoud, met de daarbij behorende voorwaarden en dekkingsgraad, aansluiten op jouw persoonlijke wensen. Er kunnen behoorlijk wat verschillen in kwaliteit van de ‘losse’ verzekeringen bij verschillende verzekeraars worden geconstateerd. Dat betekent dat een verzekeringspakket bijvoorbeeld qua voorwaarden en dekking een erg goede inboedelverzekering kan bevatten, maar een minder complete rechtsbijstandsverzekering.

Ben je op zoek naar de meest voordelige combinatie aan (woon)verzekeringen? Kijk dan hier:

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.