ONVZ

ONVZ

ONVZ staat voor Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten. Het is een verzekeraar zonder winstoogmerk en opgericht in 1933. Bij ONVZ kun je de basiszorgverzekering uitbreiden met een van de zes aanvullende pakketten. Je hebt daarnaast de keus uit maar liefst vijf tandartsverzekeringen en een pakket voor wereldwijde dekking (Wereldfit). In de tabellen in dit artikel worden de basiszorgverzekering en optionele aanvullende pakketten toegelicht.

Direct naar ONVZ

Basispakket ONVZ 2019

Restitutiepolis 

Eigen risico: €385,-

Eigen risico: €885,-

Premie basisverzekering ONVZ

€118,34

€93,34

Je hebt bij ONVZ enkel de mogelijkheid om een restitutiepolis af te sluiten. Het grote voordeel hiervan is dat je bij elke gewenste zorgverlener terecht kunt. In andere woorden: bij ONVZ heb je 100% vrije zorgkeuze.

De dekking van het basispakket is vastgesteld door de overheid en daarom bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Vanuit deze basiszorgverzekering kun je een vergoeding krijgen voor het bezoeken van de huisarts, tandartskosten tot 18 jaar, kraamzorg en ziekenhuisvervoer. De inhoud van de basisverzekering staat dus vast, maar de verzekeraars zijn vrij in het invullen van aanvullende verzekeringen.

Aanvullend pakket ONVZ 2019

Je kunt het basispakket van ONVZ uitbreiden met een aanvullende dekking. In onderstaande tabel staan vier veelvoorkomende vergoedingen en is per aanvullende dekking genoteerd in hoeverre de kosten per vergoeding gedekt worden. Het meest uitgebreide pakket, Superfit, kun je niet via de website aanvragen, maar enkel via een offerteaanvraag.

Pakket

Fysiotherapie

Anticonceptie

Preventieve geneesmiddelen + vaccinaties buitenland

Bril/ooglaseren/lenzen

Startfit (€6,97 per maand)

Max. 9 behandelingen per jaar

Geen

€75 voor 8 veelvoorkomende ziekten

Geen

Extrafit (€9,53 per maand)

Max. 9 behandelingen per jaar

Geen

€75 voor 8 veelvoorkomende ziekten

Geen

Benfit (€22,88 per maand)

Max. 12 behandelingen per jaar

100%

€75 voor 8 veelvoorkomende ziekten

Geen

Optifit (€38,59 per maand)

Max. 35 behandelingen per jaar

100%

€100 voor 8 veelvoorkomende ziekten

€175 per twee kalenderjaren

Topfit (€58,17 per maand)

100%

100%

100% voor alle ziekten

€350 per twee kalenderjaren

Superfit (€119,18 per maand)

100%

100%

100% voor alle ziekten

€500 per twee kalenderjaren

Direct naar ONVZ

Zorg in het buitenland

Het merendeel van de studenten reist wat af. Niet alleen in de vakanties, maar ook een stage, minor of master worden massaal in het buitenland gevolgd. De zorgkosten liggen in het buitenland echter vaak hoger dan in Nederland. Veel mensen weten niet dat de basiszorgverzekering enkel het Nederlandse tarief voor de zorgkosten in het buitenland vergoedt, wat betekent dat de rest voor eigen rekening komt. Het is dan ook van belang dat je ook in het buitenland goed verzekerd bent.

Met de aanvullende verzekering Wereldfit van ONVZ ben je in het buitenland verzekerd voor in de onderstaande tabel genoemde kostenposten.

Wereldfit

Premie per maand

– Spoedeisende hulp

– Medische-specialistische zorg (België en Duitsland)

– 100% repatriëring of max. €7.500 voor uitvaart en overkomst familie

– Opsporing en redding (€25.000)

– Afbreken van de vakantie door bijv. ziekte/ongeval van een familielid/reisgenoot

– Kosten vervangende chauffeur

€3,49

Let wel, je bent hiermee goed verzekerd in onverwachte en spoedeisende situaties. Als je een verzekering wilt voor het annuleren van de reis of verlies van bagage, dan heb je nog wel een reisverzekering nodig. Ga je meerdere aaneengesloten maanden naar het buitenland? Dan is een globetrotterverzekering voor jou interessant.

Aanvullende tandartsverzekering

Vanaf 18 jaar worden de tandartskosten niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Wil je hiervoor toch een vergoeding ontvangen? Dan moet je de basisverzekering uitbreiden met een tandartsverzekering. ONVZ biedt er maar liefst vijf aan, namelijk Tandfit A t/m D en Tandfit preventief. In onderstaande tabel kun je de verschillende tussen de tandartsverzekering zien:

Tandartspakket

Max. vergoeding per jaar

Premie per maand

Tandfit A

100% – maximaal €250 per jaar

€11,86

Tandfit B

100% controle & preventie, 75% overige behandelingen tot jaarlijks max. €750 per jaar

€27,20

Tandfit C

100% controle & preventie, 75% overige behandelingen tot jaarlijks max. €1.500

€35,34

Tandfit D

100% – maximaal €1.500 per jaar

€39,99

Tandfit Preventief

100% controle & preventie, 100% algemene mondzorg tot €250, elek. tandenborstel, preventiepakketen

€29,90

Direct naar ONVZ

Heb je bij een andere verzekeraar een basiszorgverzekering afgesloten en wil je enkel een los aanvullend pakket bij ONVZ afsluiten? Dat kan, maar je betaalt echter wel een premietoeslag van 50% en hebt een gezondheidsverklaring nodig.

Speciale acties/promoties

Als je een zorgverzekering van ONVZ afsluit word je automatisch lid van het zogenoemde ONVZ Ledencollectief. Hierdoor krijg je 3% korting op de basisverzekering en 7% korting op de aanvullende dekkingen.

Collectiviteitskorting (studenten)

Ben je een student ondernemer of ZZP’er? Dan kun je bij ONVZ via het Ondernemers Fit Collectief of ZZP Collectief nog meer korting krijgen op de zorgverzekeringen. De korting op de basisverzekering is in dit geval 8% en op elke aanvullende verzekering 5%.

Extra services

Als je bij de ONVZ bent aangesloten dan kun je de hulp van een ZorgConsulent inschakelen. Denk hierbij aan hulp bij het zoeken van een specifieke zorgverlener, wachtlijstbemiddeling, voorlichting en advies over behandelingen en vergoedingen en informatie over een second opinion.

ONVZ heeft een app die je kunt gebruiken voor het inzien van het eigen risico en het declareren van zorgnota’s. Hier vind je tevens een vergoedingsoverzicht.

Informatie en contact

PNOzorg en VvAA zorgverzekering zijn tevens labels van ONVZ.

 

Contactgegevens

E-mail

mijnvraag@onvz.nl

Post

ONVZ Zorgverzekeraar

Postbus 392

3990 GD Houten

Twitter

@onvz

Facebook

Facebook.com/ONVZ/

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?