ONVZ logo

Zorgverzekeraar ONVZ

ONVZ staat voor Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten. Het is een verzekeraar zonder winstoogmerk en opgericht in 1933. Bij ONVZ kun je de basiszorgverzekering uitbreiden met een van de zes aanvullende pakketten. Je hebt daarnaast de keus uit maar liefst vijf tandartsverzekeringen en een pakket voor wereldwijde dekking (Wereldfit). In de tabellen in dit artikel worden de basiszorgverzekering en optionele aanvullende pakketten toegelicht.

ONVZ pakketmodule 2024

Direct naar ONVZ

Zorgverzekeraar ONVZ

Zorgverzekeraar ONVZ zorgpremie overzicht
Jaar Combinatie Natura
2024 € 151,20 € 142,90
2023 € 142,50 € 130,90
2022 € 134,50
2021 € 134,50
2020 € 133,00
2019 € 129,98
2018 € 118,34
2017 € 115,91
2016 € 106,65
2015 € 101,85
2014 € 96,51
2013 € 107,31
2012 € 107,31
2011 € 107,00
* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline Via ONVZ ledencollectief 7% op de aanvullende verzekeringen
add_circle_outline Vrije keuze uit zorgverleners
add_circle_outline Uitgebreide aanvullende opties met 5 aanvullende pakketten en 4 tandartsverzekeringen
add_circle_outline Handig online declaraties indienen alsmede via de ONVZ app
add_circle_outline 2% korting bij betaling van de premie voor het hele jaar
add_circle_outline Bij terugbetaling van eigen risico kan dit gespreid

remove_circle_outline Het is niet mogelijk een budget- of naturapolis tegen een lagere premie af te sluiten

Je hebt bij ONVZ enkel de mogelijkheid om een restitutiepolis af te sluiten. Het grote voordeel hiervan is dat je bij elke gewenste zorgverlener terecht kunt. In andere woorden: bij ONVZ heb je 100% vrije zorgkeuze.

De dekking van het basispakket is vastgesteld door de overheid en daarom bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Vanuit deze basiszorgverzekering kun je een vergoeding krijgen voor het bezoeken van de huisarts, tandartskosten tot 18 jaar, kraamzorg en ziekenhuisvervoer. De inhoud van de basisverzekering staat dus vast, maar de verzekeraars zijn vrij in het invullen van aanvullende verzekeringen.

Zorg in het buitenland

Het merendeel van de studenten reist wat af. Niet alleen in de vakanties, maar ook een stage, minor of master worden massaal in het buitenland gevolgd. De zorgkosten liggen in het buitenland echter vaak hoger dan in Nederland. Veel mensen weten niet dat de basiszorgverzekering enkel het Nederlandse tarief voor de zorgkosten in het buitenland vergoedt, wat betekent dat de rest voor eigen rekening komt. Het is dan ook van belang dat je ook in het buitenland goed verzekerd bent.

Met de aanvullende verzekering Wereldfit van ONVZ ben je in het buitenland verzekerd voor in de onderstaande tabel genoemde kostenposten.

Collectiviteitskorting voor studenten

Ben je een student ondernemer of ZZP’er? Dan kun je bij ONVZ via het Ondernemers Fit Collectief of ZZP Collectief nog meer korting krijgen op de zorgverzekeringen. De korting op de aanvullende verzekering 10%.

Extra services

Als je bij de ONVZ bent aangesloten dan kun je de hulp van een ZorgConsulent inschakelen. Denk hierbij aan hulp bij het zoeken van een specifieke zorgverlener, wachtlijstbemiddeling, voorlichting en advies over behandelingen en vergoedingen en informatie over een second opinion.

ONVZ heeft een app die je kunt gebruiken voor het inzien van het eigen risico en het declareren van zorgnota’s. Hier vind je tevens een vergoedingsoverzicht.

Inloggen bij ONVZ

Wil je inloggen bij ONVZ? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij ONVZ.

Bijzonderheden

MijnONVZ biedt je de mogelijkheid online je verzekeringsgegevens in te zien en te wijzigen en bijvoorbeeld je zorgnota’s in te dienen. Deze declaraties kan je overigens ook handig via de ONVZ app indienen. Indien je gezondheidsvragen hebt, wachtlijstbemiddeling wenst of een second opinion overweegt kan je terecht bij de ONVZ ZorgConsulent. Profiteer tot slot van het ONVZ ledencollectief om 3% korting te ontvangen op je basisverzekering en 7% op je aanvullende verzekering.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar ONVZ van 189 klanten een gemiddelde beoordeling van een 8.9

ONVZ logo
Informatie en contact
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 392, 3990 GD Houten
Facebook Facebook.com/onvz
Twitter @onvz
Direct naar ONVZ

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.onvz.nl
  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorgkaartnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.