Dé studentenverzekering specialist

ONVZ

ONVZ staat voor Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten. Het is een verzekeraar zonder winstoogmerk en opgericht in 1933. Bij ONVZ kun je de basiszorgverzekering uitbreiden met een van de zes aanvullende pakketten. Je hebt daarnaast de keus uit maar liefst vijf tandartsverzekeringen en een pakket voor wereldwijde dekking (Wereldfit). In de tabellen in dit artikel worden de basiszorgverzekering en optionele aanvullende pakketten toegelicht.

ONVZ logo

Basispakket ONVZ 2022
Zorgverzekering Verplicht eigen risico: €385,- Max. aanvullend eigen risico: €885,-
Premie ONVZ Basis € 134,50 € 114,50
Direct naar ONVZ

Je hebt bij ONVZ enkel de mogelijkheid om een restitutiepolis af te sluiten. Het grote voordeel hiervan is dat je bij elke gewenste zorgverlener terecht kunt. In andere woorden: bij ONVZ heb je 100% vrije zorgkeuze.

De dekking van het basispakket is vastgesteld door de overheid en daarom bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Vanuit deze basiszorgverzekering kun je een vergoeding krijgen voor het bezoeken van de huisarts, tandartskosten tot 18 jaar, kraamzorg en ziekenhuisvervoer. De inhoud van de basisverzekering staat dus vast, maar de verzekeraars zijn vrij in het invullen van aanvullende verzekeringen.

Aanvullend pakket ONVZ

Je kunt het basispakket van ONVZ uitbreiden met een aanvullende dekking. In onderstaande tabel staan vier veelvoorkomende vergoedingen en is per aanvullende dekking genoteerd in hoeverre de kosten per vergoeding gedekt worden. Het meest uitgebreide pakket, Superfit, kun je niet via de website aanvragen, maar enkel via een offerteaanvraag.

Zorg in het buitenland

Het merendeel van de studenten reist wat af. Niet alleen in de vakanties, maar ook een stage, minor of master worden massaal in het buitenland gevolgd. De zorgkosten liggen in het buitenland echter vaak hoger dan in Nederland. Veel mensen weten niet dat de basiszorgverzekering enkel het Nederlandse tarief voor de zorgkosten in het buitenland vergoedt, wat betekent dat de rest voor eigen rekening komt. Het is dan ook van belang dat je ook in het buitenland goed verzekerd bent.

Met de aanvullende verzekering Wereldfit van ONVZ ben je in het buitenland verzekerd voor in de onderstaande tabel genoemde kostenposten.

Collectiviteitskorting voor studenten

Ben je een student ondernemer of ZZP’er? Dan kun je bij ONVZ via het Ondernemers Fit Collectief of ZZP Collectief nog meer korting krijgen op de zorgverzekeringen. De korting op de basisverzekering is in dit geval 8% en op elke aanvullende verzekering 5%.

Extra services

Als je bij de ONVZ bent aangesloten dan kun je de hulp van een ZorgConsulent inschakelen. Denk hierbij aan hulp bij het zoeken van een specifieke zorgverlener, wachtlijstbemiddeling, voorlichting en advies over behandelingen en vergoedingen en informatie over een second opinion.

ONVZ heeft een app die je kunt gebruiken voor het inzien van het eigen risico en het declareren van zorgnota’s. Hier vind je tevens een vergoedingsoverzicht.

Inloggen bij ONVZ

Wil je inloggen bij ONVZ? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij ONVZ.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar ONVZ van 76 klanten een gemiddelde beoordeling van een 8.5

Zorgverzekeraar ONVZ zorgpremie overzicht
Jaar Restitutie
2022 € 134,50
2021 € 134,50
2020 € 133,00
2019 € 129,98
2018 € 118,34
2017 € 115,91
2016 € 106,65
2015 € 101,85
2014 € 96,51
2013 € 107,31
2012 € 107,31
2011 € 107,00

* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Informatie en contact
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 392, 3990 GD Houten
Facebook Facebook.com/onvz
Twitter @onvz
Direct naar ONVZ

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken? Vergelijk op eigen risico en keuze vrijheid en alle aanvullende zorgverzekeringen. Check hier onze Studenten Zorgvergelijker

Vind je deze informatie nuttig?