Alle zorgverzekeraars

Er zijn veel verzekeraars waarbij je een zorgverzekering kan afsluiten. In in Nederland zijn er zo’n 20 zorgverzekeraars verdeeld over 10 bedrijven. Deze bieden bij elkaar 60 verschillende zorgverzekeringen aan. Op deze pagina hebben we alle zorgverzekeringen ingedeeld per moederbedrijf. We hebben de waardering meegenomen die wordt uitgegeven door de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland. Daarnaast kun je met behulp van onze handige tool snel en eenvoudig alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Studenten Zorgvergelijker

Alle Zorgverzekeraars

 • Zorgverzekeraar Anderzorg
 • Zorgverzekeraar CZ
 • Zorgverzekeraar CZdirect
 • Zorgverzekeraar De Friesland
 • Zorgverzekeraar a.s.r.
 • Zorgverzekeraar FBTO
 • Zorgverzekeraar HEMA
 • Zorgverzekeraar Jaaah
 • Zorgverzekeraar Just
 • Zorgverzekeraar Menzis
 • Zorgverzekeraar Nationale Nederlanden
 • Zorgverzekeraar OHRA
 • Zorgverzekeraar ONVZ
 • De Christelijke Zorgverzekeraar
 • Zorgverzekeraar Salland
 • Zorgverzekeraar UnitedConsumers
 • Zorgverzekeraar Unive
 • Zorgverzekeraar VGZ
 • Zorgverzekeraar VinkVink
 • Zorgverzekeraar Zekur
 • Zorgverzekeraar ZieZo
 • Zorgverzekeraar Zilveren Kruis
 • Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Achmea

De geschiedenis van Achmea gaat terug naar het jaar 1811 toen in het Friese plaatsje Achlum een boer een verzekering startte. Na verschillende fusies werd het bedrijf uiteindelijk de grootste verzekeraar van Nederland: Achmea heeft een marktaandeel van ongeveer 30 procent. Onder Achmea vallen verschillende, bekende zorgverzekeraars, waarvan Zilveren Kruis de grootste en bekendste is.

ASR

Verzekeringsmaatschappij ASR is in 1997 ontstaan vanuit een fusie. Stad Rotterdam nam toen zowel Europeesche Verzekeringen als De Amersfoortse over. ASR heeft als doelstelling om met hun verzekeringen bij te dragen aan een eerlijke en duurzame maatschappij. Onder ASR vallen verschillende zorgverzekeraars, waaronder A.S.R. en De Amersfoortse.

CZ

CZ behoort tot één van de grootste verzekeraars in Nederland en heeft een marktaandeel van meer dan 20 procent. De verzekeraar is in 1930 opgericht als Stichting Centraal Ziekenfonds en heeft geen winstoogmerk. CZ heeft als ambitie om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden voor iedereen.

DSW

DSW is een kleine verzekeraar, met een focus op het Westland. Bij DSW willen ze een kwalitatieve bijdrage leveren aan de zorg. Om deze reden biedt deze zorgverzekeraar geen budgetpolissen aan, maar combinatiepolissen. Ook zijn ze elk jaar op rij de eerste verzekeraar die de nieuwe premies bekend maakt. Dit doen ze omdat ze als verzekeraar graag transparant willen zijn. In eerste instantie richtte de verzekeraar zich alleen op het Westland, maar sinds 2015 richt de verzekeraar zich ook op de regio Twente met het label InTwente.

Zorgverzekeraar DSW

8.9

Zorgverzekeraar InTwente

8.8

Zorgverzekeraar Stad Holland

8.8

Eno

Verzekeringsmaatschappij Eno focust op kwaliteit en niet op kwantiteit. Het bedrijf werd al in 1860 opgericht, maar is nog steeds de kleinste verzekeraar van Nederland. De ambitie is niet om te groeien, maar om als kleine verzekeraar een grootse bijdrage te leveren aan de zorg. Daarnaast hebben ze speciale verzekeringen voor niches, zo bieden ze met het label HollandZorg een verzekering aan voor mensen die tijdelijk in Nederland komen wonen en werken.

Eucare

Eucare is een nieuwe verzekeringsmaatschappij. Sinds het begin van 2019 is dit bedrijf actief in Nederland en daarnaast is Eucare actief in Malta. In Nederland richt de verzekeringsmaatschappij zich via volmacht Aevitae op maatwerkverzekeringen. Eucare heeft als ambitie om een concurrerende speler te worden op de Nederlandse markt.

Zorgverzekeraar Aevitae

7.9

IptiQ

IptiQ is een relatief nieuwe speler in Nederland en heeft momenteel een klein marktaandeel. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Zwitserland en maakt onderdeel uit van het Zwitserse bedrijf Swiss Re. Tegenwoordig is het hoofdkantoor gevestigd in Luxemburg. In Nederland vallen er drie labels onder IptiQ, waaronder Besured en Promovendum.

Menzis

Menzis is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen binnen Nederland. Menzis is in 1836 opgericht door artsen, apothekers en tandartsen met het doel iedereen het recht op zorg te geven. Onder Menzis vallen verschillende bekende namen. Wist je bijvoorbeeld dat de zorgverzekering van HEMA onder Menzis valt?

ONVZ

ONVZ is een specialist op het gebied van verzekeringen. Als enige verzekeraar richtten ze zich slechts op één type verzekering: de zorgverzekering. Vanzelfsprekend bieden ze daarnaast uitgebreide aanvullende zorgverzekeringen. Met hun unieke werkwijze wil ONVZ hun klanten de beste zorg aanbieden.

VGZ

VGZ is opgericht vanuit een solidariteitsgedachte. Zo’n 300 jaar terug werd VGZ opgericht door Nijmeegse timmerlieden die een goed ziekenfonds wilden creëren. Onder de naam Stichting Volksgezondheidszorg Zuid Nederland werd daarom een coöperatie opgericht. Vandaag de dag is deze coöperatie uitgegroeid tot de één-na-grootste zorgverzekeraar van Nederland.

Zorg en Zekerheid

Woon je in de buurt van Leiden? En zoek je een zorgverzekeraar die betrokken is? Dan is Zorg en Zekerheid wellicht de zorgverzekeraar die bij je past. Deze kleine, regionale verzekeraar is gevestigd in Leiden en wil dicht bij haar klanten staan. Hier willen ze iedereen de zorg en zekerheid bieden die hij of zij verdient. Dat is al ruim 200 jaar het doel van deze verzekeraar.

Waardering van zorgverzekeringen

Bovenstaande waarderingen zijn overgenomen van de Patiëntenfederatie Nederland; www.zorgkaartnederland.nl, de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg met meer dan 700.000 ervaringen online.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.rijksoverheid.nl
 • www.zorginstituutnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.