Alle zorgverzekeraars

Er zijn enorm veel verzekeraars waarbij je een zorgverzekering kan afsluiten. In Nederland zijn er zo’n 27 verschillende zorgverzekeraars die in totaal 56 verschillende zorgverzekeringen aanbieden. Het is een behoorlijke opgave om al deze verzekeraars en pakketten inhoudelijk met elkaar te vergelijken. Op deze pagina hebben we per verzekeraar de belangrijkste pakketten voor 2018 uitgelicht en ervoor gekozen om inhoudelijk de belangrijkste zaken voor studenten te beschrijven. Op die manier proberen we je op weg te helpen met het maken van een keuze.

Besured

3793-Besured

De zorgverzekeringen van Besured richten zich voornamelijk op jongeren, studenten en young professionals die net de arbeidsmarkt hebben betreden. Je kan er terecht een voor scherp geprijsde naturapolis: hoewel er afspraken met verschillende zorgverleners zijn gemaakt is de keuze alles behalve beperkt. In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen uit drie verschillende aanvullende verzekeringen en één tandartsverzekering.

Lees meer over Besured

Direct naar Besured

De Friesland

defrieslandzorgverzekeraar

Deze van oorsprong regionale zorgverzekeraar behoort tegenwoordig tot de 5 grootste Nederlandse zorgverzekeraars. Met een ruime keuze uit drie verschillende basispakketten kan je ofwel kiezen voor ruime keuzevrijheid uit zorgverleners of dit beperken voor een lagere basispremie. Daarnaast kan je ter aanvulling op je basispakket kiezen uit vier verschillende aanvullende verzekeringen. Zo kan je bijvoorbeeld een extra vergoeding ontvangen voor de aanschaf van je bril of lenzen. 

Ook kan je de basisverzekering aanvullen met één van de drie tandartsverzekeringen. De twee uitgebreide varianten bieden daarbij ook een vergoeding voor orthodontiekosten. 

Lees meer over De Friesland

Direct naar De Friesland

Delta Lloyd

deltalloyd

Na een mislukte poging tot fusie met zorgverzekeraars Menzis en Agis, is de verzekeringsafdeling van Delta Lloyd in 2009 in handen gekomen van grote zorgverzekeraar CZ. Bij Delta Lloyd kan je één soort basisverzekering afsluiten: een restitutiepolis die je de vrijheid biedt zelf je zorgverleners te selecteren. Daarnaast heb je de keuze uit een zestal meer tot minder uitgebreide aanvullende verzekeringen.

Lees meer over Delta Lloyd

Direct naar Delta Lloyd

Ditzo

ditzologo

Deze totaalverzekeraar opereert volledig online. Je kan dus zelf eenvoudig online je zaken regelen. Ditzo probeert door zijn online dienstverlening de overheadkosten zo laag mogelijk te houden, zodat het zijn zorgverzekering voor een zo laag mogelijke premie kan aanbieden.Naast een zorgverzekering kan je er onder meer terecht voor een reis- of autoverzekering.

Wat betreft de zorgverzekering biedt Ditzo één soort basisverzekering aan. Deze kan je aanvullen met drie verschillende aanvullende (tandarts)verzekeringen. Indien je veel tandartskosten verwacht te maken of de fysiotherapeut regelmatig bezoekt, kunnen deze aanvullende verzekeringen uitkomst bieden.

Lees meer over Ditzo 

Direct naar Ditzo

FBTO

bannertje

FBTO is een veelzijdige verzekeraar waarbij je niet alleen een zorgverzekering, maar ook andere soorten schadeverzekeringen kan afsluiten. Er is een basispakket dat je kan aanvullen met verschillende soorten modules die aansluiten op jouw zorgbehoefte, zoals extra buitenlanddekking of een tandartsmodule. Geen complete aanvullende pakketten dus, waarbij je al snel zaken meeverzekerd waar je niet snel gebruik van zal maken. Indien je een verzekering afsluit bij FBTO, kan je bovendien in aanmerking komen voor collectiviteitskorting via je onderwijsinstelling, werkgever of sportvereniging.

Lees meer over FBTO

Direct naar FBTO

HEMA

Hema

In 2014 is HEMA begonnen met het aanbieden van de HEMA zorgverzekering. De basisverzekering is een naturapolis: de keuze uit zorgverleners is daardoor iets beperkter. Veel zal je er waarschijnlijk niet van merken, het aanbod blijft erg ruim en de premie kan daardoor net wat scherper worden vastgesteld. Naast de basisverzekering kan je kiezen uit drie aanvullende- en tandartsverzekeringen.

Lees meer over HEMA

Direct naar HEMA

Menzis

MenzisLogo2

Met ongeveer 2,1 miljoen verzekerden is Menzis de nummer 3 zorgverzekeraar in Nederland. Bij Menzis kan je terecht voor drie verschillende varianten basisverzekeringen: afhankelijk van de gewenste vrije zorgkeuze kan je voor een ‘voordelig’ of juist ‘vrij’ pakket gaan. Daarnaast heb je de keuze uit diverse aanvullende zorgverzekeringen.

Lees meer over Menzis

OHRA

OHRA

OHRA is een totaalverzekeraar die onderdeel uitmaakt van de Delta Lloyd groep. Naast een zorgverzekering kan je er bijvoorbeeld ook een reisverzekering afsluiten. Wat betreft de zorgverzekering biedt OHRA één variant basisverzekering aan. Zoek je een ruimere dekking? Dan biedt OHRA je de keuze uit een viertal aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen bieden je extra vergoedingen voor onder meer anticonceptie of fysiotherapie. 

Ten slotte kan je bij OHRA ook terecht voor een tandartsverzekering. Je kan kiezen uit drie verschillende varianten met meer of minder ruime dekking, afhankelijk van je zorgbehoefte. 

Lees meer over OHRA

Direct naar OHRA

ONVZ

ONVZ

De Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten staat bekend als ONVZ. Deze verzekeraar zonder winstoogmerk biedt één soort basisverzekering aan: de restitutiepolis. Dit houdt in dat je volledig vrij bent in de keuze van zorgverlener. Ook bij ONVZ kun je de basisverzekering uitbreiden met aanvullende pakketen en een tandartsverzekering.

Lees meer over ONVZ

Direct naar OHRA

PNOzorg

pno

PNOzorg is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Bij de verzekeraar kan je terecht voor één soort basisverzekering met volledige vrije zorgkeuze. Daarnaast biedt PNOzorg een veelheid aan aanvullende verzekeringen aan met ruime dekkingen voor onder meer fysiotherapie, vaccinaties en anticonceptie. Ook de vier verschillende tandartsverzekeringen maken het mogelijk de aanvullende verzekering op je persoonlijke zorgbehoefte af te stemmen.

Lees meer over PNOzorg

Direct naar PNO

Promovendum

pno

Bij Promovendum ontvang je als student extra voordeel op de basiszorgverzekering. Naast collectiviteitskorting op het basispakket kan je uit 3 verschillende aanvullende verzekeringen kiezen en een tandartsverzekering afsluiten.

Lees meer over Promovendum

Direct naar Promovendum

Salland

Salland

In West-Overijssel zal de naam bekend in de oren klinken: Salland Zorgverzekeringen. Een verzekeraar die ambieert dicht bij de klant te staan. Als onderdeel van Eno biedt Salland één type basiszorgverzekering en een viertal aanvullende verzekeringen aan. Salland biedt een aantal interessante extra services aan, waaronder de mogelijkheid je eigen risico gespreid terug te betalen. Ook kan je korting krijgen op diverse zaken, bijvoorbeeld op je bril en/of lenzen, sportkleding of bij fitnesscentra.

Lees meer over Salland

Direct naar Salland

Studenten Goed Verzekerd

Ook studenten die fulltime met hun studie bezig zijn kunnen nu profiteren van collectiviteitskorting. Via Studenten Goed Verzekerd krijg je met het zorgcollectief, opgezet door studentenorganisaties LSVb en ISO in samenwerking met Zilveren Kruis, extra korting op de basis- en aanvullende zorgverzekeringen.

Lees meer over Studenten Goed Verzekerd

Naar Studenten Goed Verzekerd

United Consumers

unitedconsumersvgz

Een collectief voor consumenten: sinds het jaar 2000 zet United Consumers zich in voor het verlagen van de vaste lasten voor de Nederlandse consument. Om deze reden biedt United Consumers via zorgverzekeraar VGZ een collectieve zorgverzekering aan. United Consumers koopt zorgverzekeringen groot in. VGZ kan hierdoor korting geven op de premie.

Lees meer over United Consumers

Direct naar United Consumers

Univé

univelogo

Univé behoort tot de grootste 3 totaalverzekeraars in Nederland. Niet alleen kan je er terecht voor een zorgverzekering, ook kan je er woon- of reisverzekeringen afsluiten. Net als meerdere grote zorgverzekeraars biedt Univé je de keuze uit drie soorten basisverzekeringen. In hoeverre je jezelf verbindt aan gecontracteerde zorgverleners heb je zo zelf in de hand. Meer vrijheid in de keuze uit zorgverleners betekent een hogere premie.

Afhankelijk van het soort basispakket wat je afsluit, biedt Univé je de keuze uit aanvullende modulen of aanvullende pakketten. Deze modulen en pakketten bieden extra vergoedingen voor zaken als fysiotherapie of buitenlanddekking. Ook kan je er terecht voor aanvullende tandartsverzekeringen, wederom afhankelijk van je basisverzekering kan je kiezen voor meer of minder uitgebreide dekking.

Lees meer over Univé

Direct naar Unive

Ziezo

ziezo

Onder de vleugels van Zilveren Kruis treffen we de zorgverzekering van Ziezo aan. Kenmerkend voor de Ziezo basisverzekering is dat je geen vrije zorgkeuze hebt, dat betekent dat je alleen de kosten volledig vergoed krijgt indien je gecontracteerde zorgverleners bezoekt. Je betaalt hiervoor een lagere premie. 

Je kan de basisverzekering uitbreiden met twee aanvullende verzekeringen, waarmee je zaken als anticonceptiemiddelen of alternatieve geneeswijzen (gedeeltelijk) vergoed krijgt. Daarnaast biedt Ziezo twee varianten tandartsverzekeringen aan, waarbij je kan kiezen uit een hogere of lagere jaarlijkse vergoeding. 

Lees meer over Ziezo

Direct naar ZieZo

Zilveren Kruis

Met ruim 2,5 miljoen klanten is Zilveren Kruis, onderdeel van het Achmea concern, één van de grootste verzekeraars in ons land. Naast zorgverzekeringen biedt Zilveren Kruis ook reis-, woon- en autoverzekeringen aan. Je kan kiezen uit 3 soorten basispakketten, waarbij je kan kiezen voor een grotere of minder grote keuzevrijheid uit zorgverleners.

Verder is het mogelijk te kiezen uit 4 verschillende aanvullende pakketten, van licht aanvullend tot zeer uitgebreide dekking van zaken als brillen en lenzen, anticonceptie of fysiotherapie. Daarnaast biedt Zilveren Kruis 4 verschillende tandartspakketten aan, zodat je de keuze van dit pakket goed kan laten aansluiten op je zorgbehoefte. Ten slotte biedt Zilveren Kruis een Basis Plus Module aan. Dit is een goedkope, aanvullende module die net iets meer dekking biedt dan het basispakket.

Lees meer over Zilveren Kruis

Direct naar Zilveren Kruis

ZorgDirect

Een relatief nieuwe speler op de zorgverzekeringsmarkt is ZorgDirect, een verzekeringslabel van Eno dat sinds 2015 een zorgverzekering aanbiedt. Naast een basisverzekering kan je diverse aanvullende pakketten afsluiten en heb je de keuze uit 3 verschillende tandartsverzekeringen. Naast de uitgebreide keuze wat betreft aanvullende zorg heb je met de restitutiepolis van ZorgDirect bovendien 100% keuzevrijheid uit zorgverleners.

Lees meer over ZorgDirect

Direct naar ZorgDirect

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?