Laptopverzekering

Ben je niet heel erg handig en raak je regelmatig dingen kwijt? Als je weet van jezelf dat het niet je allerbeste eigenschap is om dingen goed te bewaren, dan kun je het beste een verzekering tegen diefstal afsluiten. Maak je snel dingen (per ongeluk) kapot en spring je niet al te voorzichtig om met spullen? Dan sluit je het beste daarnaast ook een laptopverzekering voor studenten tegen schade af.

Waarom een laptopverzekering?

Bij de aankoop van delicate multimediatoestellen moet je altijd eerst nadenken over de grote waarde van het toestel. Je kan het je niet permitteren om zulke waardevolle apparaten te verliezen en er geen enkele vorm van vergoeding voor te krijgen. Ook als je het toestel laat vallen of als er ongewild schade berokkend wordt, is een vergoeding in cash of een reparatie zeker onmisbaar.

Buitenshuisverzekering

Je kan er voor kiezen om een kostbaarheden buitenshuisverzekering af te sluiten, voor je laptop en andere kostbare spullen. Je laptop is meestal met deze verzekering tot 1000 euro gedekt tegen schade en diefstal, zowel in het binnenland als het buitenland.

Kijk voor een overzicht van goedkope buitenshuisverzekeringen met een passende dekking op onze pagina Top 5 Buitenshuisverzekeringen.

Diefstal

Het eerste wat je moet doen tegen diefstal is natuurlijk aangifte doen bij de politie. Daarna moet je, indien je een verzekering hebt, je verzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte brengen. Zorg dat je het bewijs van aangifte bewaart om het later voor te kunnen leggen aan de betreffende verzekeraar. Zonder dit bewijs van aangifte is het voor hen onmogelijk om je te geloven en zal je geen vergoeding ontvangen.

Verlies

Hoe vreemd het ook zou lijken, je laptop kan ook verzekerd worden tegen simpelweg verlies van het toestel. Een laptopverzekering waarbij verlies is inbegrepen, is vaak vrij duur. Dit is echter wel zeer handig als:

  • Je vaak op reis gaat;
  • Je erg vergeetachtig bent;
  • Je de laptop overal mee naartoe neemt;
  • Je hem op regelmatige basis nodig hebt voor (school)werk.

Schade

Een verzekering tegen schade is natuurlijk ook zeer handig. Op een laptop met een kapot scherm is het vaak niet gemakkelijk werken. Ook als er schade is aan de software of aan andere essentiële onderdelen van het multimediatoestel, is de reparatie gratis bij een verzekering tegen schade.

Drie in één

Een verzekering tegen diefstal wordt bijna altijd in één pakket aangeboden met een verzekering tegen schade. Dit omdat de verzekeraar dan meer voordelen kan aanbieden tegen een lagere prijs. Dat is dus voordelig voor de consument en voor de verzekeraar. Beschadiging van je laptop wordt regelmatig in dat pakket aangeboden. Zo ben je eenvoudig voor drie dingen verzekerd in de plaats van één.

Overal ter wereld

Je bent met je laptop of je pc vaak in je eigen huis en erbuiten verzekerd tegen de vervelendste ongelukken. In sommige gevallen dekt de verzekering zelfs verlies in andere landen. Dit moet je altijd goed nakijken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je amper in buitenland bent is het natuurlijk niet nodig om een verzekering af te sluiten die ook verlies in buitenland dekt.

Zijn nog niet al je vragen over een laptopverzekering beantwoord? Neem dan vooral een kijkje op de pagina met veelgestelde vragen over de laptopverzekering!

Vind je deze informatie nuttig?