Mobiele telefoonverzekering

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een dure en kwetsbare smartphone of iPhone en kan je bijna niet meer zonder. Meestal krijg je deze telefoon in combinatie met een abonnement. Wanneer je telefoon kapot gaat zit je vast aan dit abonnement, maar is het kopen van een losse smartphone erg duur. Het is daarom verstandig om een mobiele telefoonverzekering af te sluiten.

Prijs

Natuurlijk speelt de prijs ook een heel belangrijke rol bij het kiezen van je mobiele telefoon verzekering. Vaak is het zo dat hoe hoger de prijs is, hoe groter/breder de dekking is van de verzekering. Als je een dure gsm koopt, neem je er beter een dure verzekering bij. Als hij kapot gaat is het verlies natuurlijk veel groter dan bij een goedkopere gsm.

Hoe kiezen

Er zijn erg veel verzekeringen voor mobiele telefoons op de markt. Door de hevige concurrentie die ze ten opzichte van elkaar ondervinden kunnen hun prijzen enorm zakken. Bij de keuze die je maakt moet je natuurlijk rekening houden met veel factoren. Als je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat voor een lange tijd kan je beter een verzekering pakken die schade en diefstal in het buitenland dekt. Bekijk eerst goed op welke manieren je mobiele telefoon gedekt is voordat je het contract tekent.

Uitsluitingen

Aan elke verzekering zijn voorwaarden gebonden. Neem deze ook altijd goed door voordat je het contract afsluit zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo zijn er een heel aantal situaties, waarvan je het meestal niet weet, waarvoor je gsm misschien niet verzekerd is. Enkele voorbeelden hiervan zijn: geen dekking voor kosten die worden veroorzaakt door een ongeval dat je zelf veroorzaakt hebt; als de premie niet op tijd betaald is wordt de schade niet terugbetaald of schade door dagelijks gebruik dat niet vergoed wordt.

Maximale vergoeding

De verzekeraar legt altijd een maximale vergoeding vast in zijn reglement. Deze is bijna in elk geval gelimiteerd en zal nooit de waarde van het toestel overschrijden. Vooral wanneer je een dure telefoon hebt is het belangrijk om dit goed te controleren, zo voorkom je dat je onderverzekerd bent.

Slijtage

Een logisch feit is dat slijtage niet inbegrepen is in de verzekering. Zo zijn er nog een aantal dingen zoals: schrammen, barsten en deuken. Om het kort te beschrijven: Alle oorzaken die komen door simpel dagelijks gebruik van het toestel. Het is vanzelfsprekend dat geen enkele verzekeraar dit aanbiedt aan zijn klanten. Schrammen en barsten door het per ongeluk laten vallen van het toestel worden vaak wel in de dekking opgenomen.

Niet gedekt

Verder heb je nog een heel aantal zaken die praktisch nooit in de dekking opgenomen worden. Zoals schade door verhuur van het toestel, schade berokkend door dieren en schade door nucleaire rampen. Ook deze kan je terugvinden in de polisvoorwaarden.

Vind je deze informatie nuttig?