Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
print

Geschreven door Vincent Braks op 20 december 2019

De meest duurzame zorgverzekeringen

Duurzame zorgverzekeraarsDuurzaamheid is een hype die al langer door het bedrijfsleven op wordt gepakt. Ook verzekeraars zien dat consumenten het belangrijk vinden dat hun inleg goed wordt geïnvesteerd. Helaas is het niet altijd gemakkelijk om te achterhalen hoe duurzaam jouw zorgverzekeraar is. Gebruik de onderstaande informatie om een weloverwogen keuze te maken wanneer je dit jaar van zorgverzekeraar overstapt.

Rapport VBDO

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) heeft ook dit jaar weer onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van Nederlandse zorgverzekeraars. Hieronder staan de gemiddelde scores van de populairste zorgverzekeraars vermeld, waarbij 5 de hoogst mogelijke score is en 0 de laagst mogelijke.

De duurzaamste zorgverzekeraars
ZorgverzekeraarGemiddelde score 2019
ASR4,5
Achmea3,5
Menzis2,8
CZ2,2
ONVZ2,0
VGZ1,8
DSW0,9
IptiQ0,5

Naast de scores die VBDO geeft aan individuele zorgverzekeraars kwam het instituut ook met algemene conclusies. De belangrijkste, algemene uitkomsten van het onderzoek waren:

  • De verantwoordelijkheid die grote bedrijven hebben om duurzaam te investeren wordt door steeds meer zorgverzekeraars als belangrijk gezien. Goed nieuws!
  • Helaas zijn diezelfde zorgverzekeraars aarzelend om ambitieuze doelen te stellen. Dit komt volgens het rapport omdat ze bang zijn dat ze de doelen niet halen.
  • Slechts 7% van de verzekeraars is begonnen met het onderzoeken naar de gevolgen van global warming op hun investeringsportfolio, ook al is het algemeen bekend én geaccepteerd dat klimaatverandering impact zal hebben op de financiële sector

Overstappen naar een duurzame zorgverzekeraar

Tot en met 31 december kan er nog worden gewisseld van zorgverzekeraar. Daarna is dit bijna 11 maanden niet meer nodig. Je zorgbehoeften kunnen per jaar sterk verschillen en veranderen, daarom is het verstandig om ieder jaar bij je toekomstige zorgbehoeften stil te staan. Heb je volgend jaar misschien een aanvullend pakket nodig? Of is het basispakket voldoende?

Met de top 5 studenten zorgverzekering van Studentenverzekering.nl bepaal je zelf waar je jezelf voor wil verzekeren. Binnen vijf minuten van zorgverzekeraar overgestapt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s