Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
print

Geschreven door Vincent Braks op 24 september 2019

Eerste zorgpremies 2020 bekend

zorgpremies2020

Zoals voorgaande jaren ook gebeurde trapt zorgverzekeraar DSW ook dit jaar af met het publiceren van de nieuwe zorgpremies. Verzekeraars hebben officieel tot half november om de premies van 2020 te publiceren. Opvallend aan de zorgpremie van DSW is dat deze hoger uitvalt dan de verwachting eerder schepte. Hoe hoog de maandelijkse premie van DSW in 2020 wordt en waarom deze meer is verhoogd dan gedacht lees je in dit artikel.

Wat wordt de premie voor 2020?

Verzekerden die bij DSW een basispakket hebben zijn daar in 2020 €118,- per maand aan kwijt. Dit is €6,- meer dan de huidige premie. De reden voor de prijsstijging is volgens de zorgverzekeraar de stijgende zorgkosten. Van deze stijging is al langer sprake. Nog voor Prinsjesdag lekte al uit dat de gemiddelde premie in 2020 zo’n €3,- per maand zou stijgen. De eerste verzekeraar die haar premies publiceert gaat dus al ver over deze schatting heen. Waarschijnlijk moeten we voor de premies van de overige verzekeringsmaatschappijen nog even wachten, deze publiceren naar verwachting half november de premies voor 2020.

Waarom zijn de premies duurder?

DSW geeft twee redenen voor het stijgen van de zorgkosten. Volgens de verzekeraar kunnen de lonen in de zorg in het aankomend jaar flink bijgetrokken worden, waardoor de zorgkosten automatisch ook stijgen. Daarnaast worden er steeds meer dure geneesmiddelen gebruikt. Een combinatie van deze factoren zorgt volgens DSW voor een stijging van de maandelijkse premie.

Wil je een zorgverzekering kiezen die precies bij jou past? Vergelijk dan de top 5 goedkoopste studenten zorgverzekeringen en sluit direct de goedkoopste af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s