Zorgverzekering Inboedelverzekering Studentenpakket Studentenleven Actueel
print

Geschreven door Linda van Reen op 3 juni 2020

Eindelijk compensatie voor studenten met bijbaan

studenten-tofa

De overheid is sinds de corona crisis met verschillende regelingen gekomen om werknemers en bedrijven financieel tegemoet te komen. Helaas vielen studenten bij de meeste regelingen tussen wal en schip, waardoor ze soms genoodzaakt waren om hun studentenkamer op te zeggen. Voor alle studenten die een bijbaan hadden voor de corona crisis is er nu goed nieuws, de overheid is namelijk met een nieuwe regeling gekomen die speciaal ziet op studenten.

Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten

Speciaal voor flexwerkers en oproepkrachten is de overheid gekomen met de regeling Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (Tofa). Hiermee komt de overheid eindelijk studenten tegemoet. Vaak hebben zij namelijk geen vast arbeidscontract, waardoor zij sinds het begin van de corona crisis geen inkomsten hadden. Met de Tofa kunnen studenten en andere flexwerkers en oproepkrachten een bedrag van €550,- ontvangen om het gemis van inkomsten te compenseren.

Wat is de Tofa? De Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten zorgt ervoor dat flexwerkers en oproepkrachten, die tot op heden geen financiële tegemoetkoming kregen, vanaf 22 juni as. een compensatie van €550,- kunnen krijgen.

Voorwaarden Tofa

Om in aanmerking te komen voor de regeling, dien je met de volgende voorwaarden rekening te houden:

  • In februari verdiende je meer dan €400,-
  • Je ontvangt geen WW-uitkering of bijstand
  • Je hebt tijdens de corona crisis niet meer dan €550,- bijverdiend

Voldoe je aan alle voorwaarden dan kun je over circa drie weken de Tofa aanvragen bij het aanvraagloket van het UWV. De overheid heeft gezegd dat het UWV de toestroom van aanvragen wel aan moet kunnen, is dit niet het geval dan kan het langer dan drie weken duren voordat je de Tofa kunt aanvragen.

Andere regelingen

Kom je niet in aanmerking voor de Tofa? De andere regelingen die er tot nu toe zijn, zijn de Now voor werkgevers en de Tozo voor ondernemers. Deze regelingen zijn helaas voor de meeste studenten niet relevant.

Andere maatregelen die door de corona crisis zijn genomen, is de verlenging van de OV-jaarkaart voor studenten. Besloten is dat studenten drie maanden langer gebruik mogen maken van hun OV-jaarkaart. Daarnaast kunnen studenten die door de corona crisis studievertraging oplopen en dit jaar niet kunnen afstuderen collegegeld terug krijgen. Op deze manier wil de overheid studenten ook financieel compenseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s