Geschreven door Linda van Reen op 22 oktober 2020

Landelijke corona campagne voor en door studenten

Deze week is er een landelijke corona campagne van start gegaan om studenten te motiveren om zich aan alle corona maatregelen te houden. Het initiatief komt van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV).

Tweede corona golf

Sinds de zomer zijn er veel studenten besmet geraakt met het corona virus en sommigen geven hen zelfs de schuld van het ontstaan van de tweede golf. Of dit nu klopt of niet, iedereen is erbij gebaat als ook jongeren zich aan alle geldende corona regels houden. Om deze reden is de LKvV de campagne ‘Daar doen we het voor’ gestart om studenten te wijzen op de regels en hen te motiveren zich ook de komende maanden hieraan te houden

Eenzaam of depressief? Voel jij je ellendig door de corona crisis en heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met de Luisterlijn, tel 0900 0767.

Studentenverenigingen

De LKvV vertegenwoordigt de meeste studenten gezelligheidsverenigingen in Nederland, er zijn 48 verschillende studentenverenigingen bij hen aangesloten en hier zijn in totaal circa 44.000 studenten lid. De LKvV heeft dus een groot bereik onder de doelgroep. Minister Van Engelshoven is dan ook blij met initiatief van de LKvV. Samen met ministerie van OCW is de campagne uitgewerkt en is besloten verschillende slogans en poster te maken per studentenstad om jongeren te bereiken.

Online contact

Sinds de start van dit studiejaar zijn veel colleges online en proberen ook studentenverenigingen online activiteiten te organiseren zoals pubquizzen. De uitbraken van corona vinden dan ook voornamelijk plaats in studentenhuizen. Ook al gaan studenten in quarantaine bij klachten, wanneer je samenleeft en een gemeenschappelijke keuken en douche hebt, kom je toch nog steeds met anderen in contact. Dit maakt het voor veel studenten lastig om ervoor te zorgen dat ze geen anderen besmetten.

Daar doen we het voor

Met de campagne ‘Daar doen we het voor’, wil de LKvV alle studenten erop wijzen, dat hoe lastig het soms ook is, het toch noodzakelijk is dat iedereen zich aan de corona voorschriften blijft houden. Daarnaast zijn sommige studentenverenigingen ook al eigen campagnes gestart door pakketten met bijvoorbeeld desinfectiemiddel uit de delen aan studentenhuizen. Door posters en borden op te hangen proberen de verenigingen alle studenten te bereiken, niet alleen degene die lid zijn van hun vereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *