Online verzekering afsluiten populair

Uit onderzoek van onderzoeksbureau GFK blijkt dat meer dan 75 procent van de mensen zijn zorgverzekering online afsluit. Ook de voorbereidende research wordt online gedaan. Er is echter wel een verschil te zien waneer het om verzekeringen gaat die ingewikkelder zijn, zoals levensverzekeringen. Dit gebeurt minder online.
Wanneer de verzekering complexer is wordt er minder gebruik gemaakt van het internet om onderzoek te doen. Zo doet meer dan driekwart van de mensen online onderzoek naar zorgverzekeringen en onderzoekt de helft van de mensen schadeverzekeringen online. Bij levensverzekeringen speurt slechts 40 procent het internet af op zoek naar informatie.
Ook in het online afsluiten zijn dezelfde verschillen te zien. Een eenvoudige verzekering wordt vaker online afgesloten. Zo sluit 75 procent een zorgverzekering online af, is dit bij schadeverzekeringen 40 procent van de mensen en bij levensverzekeringen slechts 30 procent.
Van de personen die online op zoek gaan naar informatie gebruikt bijna iedereen zijn laptop of computer voor deze oriëntatie. Van alle mensen gebruikt slechts 15 procent een smartphone voor het opzoeken van informatie over verzekeringen. Het aantal mensen dat zijn smartphone gebruikt voor het afsluiten ligt nog lager. Dit is maar 4 procent van het totale aantal online afsluiters.
Het afsluiten van een verzekering online is tegenwoordig steeds makkelijker. Er bestaan verschillende vergelijkingssites die verschillende verzekeringsproducten met elkaar vergelijken en op basis van voorkeuren een afvies geven. Van alle Nederlanders gebruikt bijna 60 procent vergelijkingssites om zich te oriënteren op verzekeringen.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?