Geschreven door Linda van Reen op 30 december 2020

Populairste zorgverzekering onder studenten: Ditzo

Verzekeraar Ditzo is een merk van A.S.R en biedt verschillende basisverzekeringen en aanvullende pakketten aan. Door de ruime keuze en de relatief lage premies, is Ditzo een populaire verzekering onder jongeren. Lees hier hoe het zit met de verschillende pakketten en de tandartsverzekering van Ditzo.

Basisverzekering van Ditzo

Ditzo heeft twee verschillende basisverzekeringen waaruit je kunt kiezen:

  • Goede Keuze: €109,85 p/m
  • Vrije Keuze: €119,95 p/m

Het pakket Goede Keuze is naturapolis en het pakket Vrije Keuze is een combinatiepolis. Dit houdt in dat je niet naar elke zorgverlener toe kan, wanneer je alles vergoed wil krijgen. Bij het pakket Vrije Keuze heb je de keuze uit ruim 40.000 gecontracteerde zorgverleners, waardoor je wel bijna bij alle zorgverleners terecht kan. Het pakket Goede Keuze heeft met minder zorgverleners afspraken, maar heeft wel alle ziekenhuizen gecontracteerd. Ga je met dit pakket naar een zorgverlener waarmee Ditzo geen afspraken heeft? Dan krijg je maximaal 75% van de kosten vergoed.

Wanneer kan ik overstappen? Van 12 november tot en met 31 december heb je de tijd om je oude zorgverzekering op te zeggen. De meeste mensen kiezen dan direct hun nieuwe zorgverzekeraar uit. Je hebt echter tot 1 februari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken.

Aanvullende pakketten

Naast de basisverzekering heeft Ditzo drie aanvullende verzekeringen:

  • Zorg Bewust: €6,25 p/m
  • Zorg Goed: €8,25 p/m
  • Zorg Beter: €10,25 p/m

Kies je voor het pakket Zorg Bewust, dan ben je verzekerd voor zes fysiotherapie behandelingen en ontvang je hulp wanneer je iets overkomt binnen Europa. Daarnaast ontvang je een vergoeding van €30,- per jaar voor anticonceptie. Ga je voor het pakket Zorg Goed? Dan kun je rekenenen op een vergoeding voor negen fysiotherapie behandelingen en heb je daarnaast wereldwijd recht op een vergoeding voor spoedeisende hulp. Ook ontvang je met dit pakket een vergoeding van €100,- per jaar voor anticonceptie. Met het pakket Zorg Beter ben je voor dezelfde zaken verzekerd, alleen ontvang je een twee keer zo hoge vergoeding voor anticonceptie en krijg je ook reisvaccinaties vergoed tot een maximum van €100,- per jaar.

Tandartsverzekering

Wil je naast je basisverzekering ook een tandartsverzekering? Dan heb je bij Ditzo de keus uit drie verschillende tandartsverzekeringen:

  • Tand Goed: €11,95 p/m
  • Tand Beter: €16,25 p/m
  • Tand Best: €33,95 p/m

Met deze verzekeringen krijg je 75% tot 100% van je tandartsrekeningen vergoed. Met Tand Goed en Tand Beter is dit tot een maximum van €250,- per jaar en wanneer je voor het pakket Tand Best kiest, is de maximale vergoeding €500,- op jaarbasis.

Handig om te weten

Naast de aanvullende pakketten biedt Ditzo ook verschillende modules aan. Deze modules kosten allemaal minder dan €4,- per maand en hiermee kun je allerlei andere zaken verzekeren, zoals pechhulp, brillen en lenzen. Ook kun je gebruik maken van de app van A.S.R. waarmee je door te bewegen een gedeelte van je zorgpremie terug kan verdienen. Met al deze zaken onderscheidt Ditzo zich van andere zorgverzekeraars en is het eenvoudig om een zorgverzekering samen te stellen die precies past bij je persoonlijke wensen.

Direct naar Ditzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *