Dé studentenverzekering specialist

Studie of stage in het buitenland

Tijdens je studie naar het buitenland gaan, is voor de meeste studenten een geweldige ervaring. Daarnaast staat het goed op je CV en doe je allerlei vaardigheden op die je in Nederland waarschijnlijk niet had meegekregen. Je moet namelijk niet alleen leren of werken in een andere taal, je maakt ook kennis met andere culturen en vaak kom je er dan al snel achter dat het er over de grens anders aan toe gaat. Een studie of stage in het buitenland is dus een verrijking van je studententijd.

Stage in het buitenland

Wil je stage lopen in het buitenland, dan is dat vaak niet eenvoudig geregeld. Contact leggen over de grens is vaak niet makkelijk en uitvinden bij wie je aan het juiste adres bent evenmin. Wij geven je tips hoe je een stage in het buitenland kan regelen.

Voorbereidingen

Wil je stage lopen over de grens of studeren in het buitenland? Dan moet je een heleboel zaken regelen. Niet alleen op de plek waar je heengaat, maar ook in Nederland moet je de zaken goed achterlaten. Schrijf je je uit bij de gemeente? Zeg je je studentenkamer op of zoek je een onderhuurder? En hoe zit het met je zorgverzekering? Wij zetten op een rijtje waar je allemaal aan moet denken.

Vind je deze informatie nuttig?