Zorgverzekering Inboedelverzekering Actueel
enhanced_encryption Zorgverzekering
 • share Deel deze pagina

  print

  Studenten Zorgverzekering

  Als inwoner van Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ook voor jou als student is het dus van belang dat je een geldige zorgverzekering hebt. Een zorgverzekering dekt namelijk de kosten van bijvoorbeeld ziekenhuis, huisarts en apotheek. Het basispakket wordt vastgesteld door de Rijksoverheid zodat geen enkele verzekeraar hier vanaf kan wijken en zodat iedereen hierin eenzelfde plicht heeft.

  Besparen op je zorgverzekering?

  Vergelijk en sluit direct af! Ga naar onze:

  Vrije zorgkeuze

  Er zijn drie soorten basisverzekeringen die verschillen qua prijs. Door voor een beperkte vrije zorgkeuze te kiezen krijg je namelijk korting op je basispakket. De soorten zijn:

  • De naturaverzekering met een beperkte artsenkeuze
  • De budgetpolis met een nog beperktere artsenkeuze
  • De restitutiepolis met een vrije artsenkeuze

  Wil je meer weten over wat de vrije zorgkeuze nou precies inhoudt?
  Lees dan verder op de pagina vrije zorgkeuze.

  Aanvullende zorgverzekering

  In Nederland kun je naast de basiszorgverzekering ook nog een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Dit is echter niet verplicht. Een aanvullende zorgverzekering zorgt voor een optimale dekking. De aanvullende zorgverzekering is niet aan regels verbonden, dus de verzekeraar bepaalt zelf wat de inhoud is van het aanvullende pakket. Ook bieden verzekeraars verschillende pakketten aan die je aanvullend kunt verzekeren. Daarom is het handig om voor jezelf uit te zoeken welk pakket het beste bij je past. Als jouw tandarts je elk halfjaar weer vertelt dat je een goed en stevig gebit hebt, dan is het misschien onnodig om een aanvullend pakket af te sluiten met tandheelkundige hulp. Hier betaal je alleen maar extra voor.

  Doelgroep jongeren

  Wellicht wist je het al, maar misschien is dit ook nieuw voor je: veel verzekeraars hebben tegenwoordig een speciale doelgroep ‘jongeren’. Deze zorgverzekering richt zich specifiek op jongeren door onder andere een extra dekking aan te bieden voor anticonceptie, brillen en lenzen, tandarts en fysiotherapie. Hierbij kun je er ook weer voor kiezen om een aanvullend pakket te nemen of niet. In het basis aanvullende zorgpakket zitten vrijwel altijd vergoedingen voor anticonceptie, spoedeisende hulp voor in het buitenland en fysiotherapie.

  Budgetproof

  Als student heb je meestal een vrij gezonde leefstijl. Je bent jong, staat midden in het leven, bent actief binnen een vereniging en sport soms veel. Hierdoor kun je als student veel besparen op je zorgverzekering. Een voorbeeld is het verhogen van je vrijwillige eigen risico. Door dit te doen krijg je premiekorting. Tevens kun je kiezen voor een speciale zorgverzekering die voor studenten is bedoeld, zie hierboven ‘doelgroep jongeren’.

  Zorg er in ieder geval voor dat je niet oververzekerd bent, dit zou kunnen betekenen dat je betaalt voor zaken die je niet gebruikt. Kijk ook kritisch naar bij welke verzekeraar je ouders zijn verzekerd. Veel jongeren sluiten hun zorgverzekering automatisch bij dezelfde verzekeraar af omdat dit gemakkelijk is. Dit kan je echter soms duurder komen te staan dan wanneer je je van te voren goed verdiept in je eigen wensen en eisen. Lees meer bij premie zorgverzekering.

  Buitenland

  Als je gaat studeren of stage gaat lopen in het buitenland, dus tijdelijk verblijft in het buitenland, dan is je Nederlandse zorgverzekering daar gewoon geldig. Het is alleen wel zo dat er in het buitenland andere maatstaven gelden waardoor je bepaalde medische kosten daar niet vergoed krijgt die je in Nederland wel vergoed zou krijgen. Kijk hier dus wel goed naar voor je vertrekt. Spoedeisende hulp krijg je altijd vergoed

  Vind je deze informatie nuttig?

  Pagina’s